Daniel Theorin blev under fredagseftermiddagen klar för Hammarby IF.
1 av 3
Daniel Theorin blev under fredagseftermiddagen klar för Hammarby IF. - Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX
Magnus Pehrsson, en manager som kämpar för att stoppa störande läckor.
2 av 3
Magnus Pehrsson, en manager som kämpar för att stoppa störande läckor. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Silly Season väcker de bästa och värsta i fotbollssupportrar.
3 av 3
Silly Season väcker de bästa och värsta i fotbollssupportrar. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

"Det är klart man är en Silly-torsk"

Nyheter24 har granskat ledarnas roll i Silly Season och agenternas verksamhet under den galna perioden. Nu har turen kommit till supportrarnas hatkärlek till ett fenomen som lättast kan beskrivas som ett F5-mantra.


Vidare läsning:

Nyheter24 dokumenterade tidigare hur sportchefer och spelare upplever Silly Season. En artikel ni kan ta del av här.

Dessutom fick vi en agent att berätta hur de reflekterar över läckor, informationsflödet och konstatera att "alla vet hur den här branschen fungerar".

Silly Season är en kronisk känslostorm för alla individer som är mentalt involverade i klubbars framgång. "Kommer han?", "är han klar?", frågorna är många och supportrarnas känslor sätts ofta på spel.

"FLASH. Daniel Theorin klar för Bajen", försatte twitter i stormläge och nu berättar Hammarby Fans vice ordförande, Gustav Gelin, om anledningarna till det känsliga läget och avvägningen människor med insyn måste göra för klubbens bästa kontra sina egna Silly Season-mentalitet.

– Nyckeln är ju att man verkligen vill att värvningarna ska bli av, berättar han och fortsätter:

– Om det läcker alldeles för mycket i förtid, så kan det innebära att affärerna kollapsar. Och då får man se på läckan som ett slags "badwill".

Gelin, som i sin roll som vice ordförande, har insyn i lite av Hammarbys förhavanden på transfermarknaden. Därmed hamnar han, titt som tätt, i situationer där han kommer över information som kan vara hett stoff för den gemene massan. En situation han väger upp genom att alltid tänka på Hammarbys bästa.

– Även om man alltid måste göra avvägningen mellan klubbens bästa och sitt egen törst, så är det nästan omöjligt att inte dra i alla halmstrån. När exempelvis ett helt okänt nick skriver ett namn i ett forum, så blir det ju alltid en diskussion kring det.

Kommer, exempelvis Hammarbyfansen, vara F5-beroende under ett halvår?

– Definitivt, det hör säsongen till på något sätt.

För en dryg vecka sedan försatte Gelin själv twitter i stormläge. Med en referens till ett foruminlägg skrev bajaren att en stor bomb skulle släppas på klubbens officiella hemsida. Något som innebar ett hav av inkommande mejl och frågor.

– Och det var inte ens bomb. Folk går igång på att man till och med bara hintar om att ett rykte ska bli, på något sätt, offentligt. Men jag är likadan själv, Silly Season-torsk.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!