Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonson: "Hoppas att det dröjer innan jag får bilringar"

- 13/12/2011, 07:52 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

"Studenten" om att inte få träna med Dif, slappandet och den nya skola: "Studietekniken är väl inte direkt optimal".  

STOCKHOLM. Mattias Jonson har gått från skadorna och den hårda träningen med Djurgården till att plugga på Cruyff Institute på Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med bland andra ishockeylegendaren Peter Forsberg och skidskyttehjältinnan Magdalena Forsberg. En välkommen omställning för den gamle djurgårdaren, som knappast saknar livet på Kaknäs.

– Det har faktiskt varit väldigt skönt. Förut, när man har varit ledig den här tiden, så har man bara velat komma igång med träningen. Men nu ska det inte vara mer och då är det bara att lägga det åt sidan, säger han till Nyheter24.

Drygt en månad har gått sedan 37-åringen lade skorna på hyllan. Sedan dess har det bara varit plugg och välförtjänad vila med familjen för den förre landslagsmannen.

– Jag var på Kaknäs förra veckan faktiskt och lunchade tillsammans med grabbarna. Jag hade knappt träffat dem sedan jag klev av i november. Men Magnus Pehrssons nya installationer menar att bara de som ska vara med och köra nästa säsong ska vara där… och det tycker jag är bra. Nu har jag lagt ned tid på att plugga i stället för att träna.

Känns det konstigt att plugga igen?

– Allting är självklart väldigt nytt. Men samtidigt var jag ändå väldigt bra förberedd mentalt och jag började det här med inställningen att det skulle bli tufft, men att det måste göras, säger han.

37-åringen fortsätter:

– Det känns bra, det är väldigt tufft. Samtidigt är väl inte studietekniken optimal, men det kommer väl snart.

Hur har det varit att studera tillsammans med stjärnorna?

– Det har varit väldigt normalt. Men alla är ju där av samma orsak. Alla kände att det var en bra utbildning och att vissa är kända är ingenting man går runt och tänker på.

Slappat med träningen: "Lirat bandy en gång..."

Försäsongen har dragit igång för de allsvenska lagen. För första gången på flera år kommer Jonson alltså inte att vara med. I stället kommer han passa på att slappna av så mycket som möjligt - även om han vet att han måste börja röra på sig så småningom.

– Jag har inte gjort någonting på runt en månad, förutom en gång då jag spelade lite bandy. Jag måste väl komma igång med träningen snart.

När tror du att bilringen runt magen kommer?

– Nej, jag hoppas att den ska hålla sig borta ett tag i alla fall. Men jag har inte haft problem att lägga på mig ett par kilo tidigare, säger han.