1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Jonson: "Hoppas att det dröjer innan jag får bilringar"

"Studenten" om att inte få träna med Dif, slappandet och den nya skola: "Studietekniken är väl inte direkt optimal".  


Cruyff Institute

Kursen började i april och tar slut i mars. Så här beskriver Mattias Jonson utbildningen:

– Det är en utbildning som är delad i två. Den första är en chef och ledarskap-kurs och den andra är mer av en ren företagsekonomi-kurs. Spontant så känner jag inte att jag är en ekonom, jag har större intresse för chef och ledarskaps-kursen. Men jag förstår ju varför vi har den andra också och det har ju växt lite på mig också, säger han till Nyheter24.

STOCKHOLM. Mattias Jonson har gått från skadorna och den hårda träningen med Djurgården till att plugga på Cruyff Institute på Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med bland andra ishockeylegendaren Peter Forsberg och skidskyttehjältinnan Magdalena Forsberg. En välkommen omställning för den gamle djurgårdaren, som knappast saknar livet på Kaknäs.

– Det har faktiskt varit väldigt skönt. Förut, när man har varit ledig den här tiden, så har man bara velat komma igång med träningen. Men nu ska det inte vara mer och då är det bara att lägga det åt sidan, säger han till Nyheter24.

Drygt en månad har gått sedan 37-åringen lade skorna på hyllan. Sedan dess har det bara varit plugg och välförtjänad vila med familjen för den förre landslagsmannen.

– Jag var på Kaknäs förra veckan faktiskt och lunchade tillsammans med grabbarna. Jag hade knappt träffat dem sedan jag klev av i november. Men Magnus Pehrssons nya installationer menar att bara de som ska vara med och köra nästa säsong ska vara där… och det tycker jag är bra. Nu har jag lagt ned tid på att plugga i stället för att träna.

Känns det konstigt att plugga igen?

– Allting är självklart väldigt nytt. Men samtidigt var jag ändå väldigt bra förberedd mentalt och jag började det här med inställningen att det skulle bli tufft, men att det måste göras, säger han.

37-åringen fortsätter:

– Det känns bra, det är väldigt tufft. Samtidigt är väl inte studietekniken optimal, men det kommer väl snart.

Hur har det varit att studera tillsammans med stjärnorna?

– Det har varit väldigt normalt. Men alla är ju där av samma orsak. Alla kände att det var en bra utbildning och att vissa är kända är ingenting man går runt och tänker på.

Slappat med träningen: "Lirat bandy en gång..."

Försäsongen har dragit igång för de allsvenska lagen. För första gången på flera år kommer Jonson alltså inte att vara med. I stället kommer han passa på att slappna av så mycket som möjligt - även om han vet att han måste börja röra på sig så småningom.

– Jag har inte gjort någonting på runt en månad, förutom en gång då jag spelade lite bandy. Jag måste väl komma igång med träningen snart.

När tror du att bilringen runt magen kommer?

– Nej, jag hoppas att den ska hålla sig borta ett tag i alla fall. Men jag har inte haft problem att lägga på mig ett par kilo tidigare, säger han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.