Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drugge till Häcken: "Spelar allsvenskans bästa fotboll"

- 13/12/2011, 10:20 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Byter klubb - men stannar i Göteborg.    

GÖTEBORG. För Glenn Hyséns svärson blev det bara ett år i Blåvitt. I dag presenterades Andreas Drugge som Häckenspelare.

– Den fotboll som vi spelade i IFK Göteborg under 2011 är inte optimal för min spelstil. Jag spelar gärna en passningsorienterad fotboll där mycket går centralt. Då gör jag mest nytta, säger Andreas Drugge till klubbens hemsida.

Det är inte första gången Häcken värvar spelare med meriter från kamratgården - och som vanligt har man höga förväntningar.

– Vi har tidigare värvat spelare med stora kvaliteter som inte riktigt lyckats prestera på topp i sina tidigare klubbar. Mattias Ranegie är ett exempel och Andres Vasquez ett annat, säger Sonny Karlsson sportchef i Häcken och fortsätter:

 - Vi hoppas naturligtvis att Andreas Drugge blir en i raden av spelare som hos oss hittar tillbaka till det självförtroende som krävs för att spela fotboll på elitnivå.

Det är inte första gången som Häcken rycker i Drugge, ett faktum som blev avgörande när den släpande anfallaren skrev under för tre år. 

BK Häcken har de senaste åren utvecklats väldigt mycket och spelar idag stundtals allsvenskans bästa och mest underhållande fotboll. Det känns som att min spelstil passar bra här.