1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Björkebaum: "Oavsett var jag hamnar blir det kul"

Både Sundsvall och Djurgården har anmält sitt intresse för doldisen: "Både smickrande och jobbigt".


Björkebaum

Född: Den 14 april, 1988. (23 år gammal)

Klubb: Sirius.

Från: Östersund.

Position: Anfallare.

Längd: 187 cm.

UPPSALA. Siriustränaren Kim Bergstrand tror att hans gamla klubb Djurgården snart kommer att lägga bud på hans anfallare Ante Björkebaum som provspelade för stockholmarna tidigare under säsongen.

- Det är klart man vill spela på så hög nivå som möjligt och känna att man klarar av det. Oavsett var jag hamnar så tror jag det kommer bli en jätterolig säsong, säger 23-åringen till Nyheter24.

Är du redo för allsvenskan nu?

- Svårt att säga, den här säsongen jag gjorde nu har varit lite upp och ner. Det har varit positivt att man har gjort lite mål. Sen spelmässigt har det var lite sisådär.

"Det var inte katastrof"

Anfallaren från Östersund gjorde förra säsongen 14 mål i Division 1. Ett imponerande facit men under provspelet med Djurgården fick han känna på klass-skillnaden.

- Ja, det är ju högre tempo. Och första passet kändes det som att man inte hängde med och var nervös och sådär. Men sen när man kom in i det kändes det lite bättre och de sista passen kändes det lite bättre i alla fall.

Men de var nöjda med dig?

- Alltså det vet jag inte, men det var väl ingen katastrof i alla fall.

Bortsett från Djurgården ska en annan stockholmare vara intresserad av Björkebaums tjänster - Sören Åkebys Sundsvall. Ryktena är både roliga och tråkiga enligt Uppsalabon.

- Kul att det är klubbar som har ögonen på en, sen är det ju jobbigt att inte ha koll på allting.

Vad är dina kvaliteter som spelare? 

- Förut var det tekniken men nu har huvudspelet kommit ikapp och gått om och är min främsta styrka. Tekniken är ju ja, okej, säger Björkebaum och skrattar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!