Ääritalo eller Keene - Pehrssons dilemma

- 18/01/2012, 09:10 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

I går blev Ricardo Santos klar för Djurgården. Nu letar tränaren efter hans partner: "Jag gillar honom som person och spelare". 

STOCKHOLM. Magnus Pehrsson jobbar hårt för att sätta sin prägel på Djurgårdens trupp anno 2012. Prio ett: en ny forwardsuppsättning och i går blev ena halvan klar i form av brasilianaren Ricardo Santos. Nu fortsätter jakten och de hetaste spåren kommer från Finland och England. 

Mika Ääritalo visade under provspelet det han visade under hösten. Det är en spelare som har stora egenskaper, säger Pehrsson till Nyheter24 om den finska landslagsmannen.

26-åringen som har ett förflutet i Aston Villa imponerade stort på Pehrsson och "passade bra in i gruppen". Ääritalos finska klubb bekräftar att förhandlingar pågår men Pehrsson vill inte avslöja om en övergång är nära.

– Det är inget jag tänker kommentera just nu.

"Jag gillar honom som spelare och som person"

En som däremot har varit öppen med att han förhandlar med Djurgården är Elfsborgsspelaren James Keene.

– Jag gillar honom både som spelare och person och han har egenskaper som vi skulle dra nytta av.

Engelsmannen har de senaste säsongerna haft det tufft med målskyttet och bara gjort sex mål på två säsonger.

Varför skulle det förändras i Djurgården?

– Det är en hypotetiskt fråga som jag inte vet om jag ska svara på då det inte är klart om han kommer spela för oss, säger Magnus Pehrsson och tystnar.

– Fast Keene är en bra spelare och den största anledningen till att det inte funkade i Elfsborg var för att han inte fick speltid. Säsongerna innan det har han haft ett högt målsnitt.

"De får hitta tränare som tror på dem och vice versa"

Den 31 januari stänger det transferfönstret och precis som Djurgården vill ha in anfallare finns det dem som är på väg ut: Kennedy Igboananike och Johan Oremo letar efter nya klubbar.

Om ni inte hittar någon ny anfallare, skulle de vara aktuella för spel?

– Får vi inte det klart med någon ny anfallare får vi använda det vi har. Men just nu är det prioriterat att de hittar en tränare som tror på dem och att jag hittar en spelare som jag tror på.