Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Publikfavoriten: "Shit happens, men jag hade gjort det igen"

- 18/02/2012, 14:18 -
Men det var i Landskrona BoIS som karriären drog igång.
1 av 6

Men det var i Landskrona BoIS som karriären drog igång.

Bildbyrån

Den tuffe med sin motorcykel.
2 av 6

Den tuffe med sin motorcykel.

Bildbyrån

Den klassiska dokumentären Blådårar spelades in när Andrijevski spelade i MFF. Då passade han på att såga den dåvarande tränaren Frank Thijssen.
3 av 6

Den klassiska dokumentären Blådårar spelades in när Andrijevski spelade i MFF. Då passade han på att såga den dåvarande tränaren Frank Thijssen.

Bildbyrån

Anfallaren glänste i Malmö FF.
4 av 6

Anfallaren glänste i Malmö FF.

Bildbyrån

Det sägs att man blir beroende om man gaddar sig en gång…
5 av 6

Det sägs att man blir beroende om man gaddar sig en gång…

Bildbyrån

Greger Andrijevski om resan från målkung till massör.
6 av 6

Greger Andrijevski om resan från målkung till massör.

Bildbyrån

Greger Andrijevski, MFF-anfallaren som sadlade om - och blev klubbens massör: "Klart man får hålla koll på ungdomarna". 

MALMÖ. Med en lika avig spelstil som tufft yttre var Greger Andrijevski en udda fågel under sin tid i allsvenskan. Efter att karriären startat i Landskrona, fortsatt i Malmö FF och avslutats i Trelleborgs FF slutade anfallaren 2003 - för att plugga massageterapi.

– Jag vet knappt själv varför det blev så. Men jag ville syssla med något som hade att göra med sport, fotboll och träning, då passade det, säger han till Nyheter24.

Andrijevski började jobba på en polares gym i Landskrona. Där stöttade han på MFF:s assisterande tränare Patrik Johansson, som berättade att klubben letade efter en massageterapeut som även kunde ha hand om delar av träningen.

– Jag skulle dit och pröva en vecka, men efter ett pass tyckte Tom Prahl (MFF:s dåvarande tränare reds anm.) att det här skulle vi köra på. Så han gick upp till Hasse Borg (MFF:s dåvarande klubbdirektör reds anm.) och sa att det här får du lösa.

"Vi hamnade på samma resa, klart man får hålla koll på dem"

I dag har Andrijevski större inflytande över träningen tillsammans med engelske fystränaren Simon Hollyhead. Han pratar om "nya inputs", och en mer anpassad träning för fotbollsspelare som måste hoppa, springa och hålla balansen till skillnad från friidrottare.

– Jag är bekvämare i rollen än för ett par år sen, då laddade jag upp för matcherna som när jag spelade och satt och var nervös inför matcherna. Nu fattar jag att vi kan bara göra att spelarna är så väl förbereda som möjligt. Sen är det upp till spelarna att göra resten, säger den förre forwarden.

Är du fortfarande en i gänget? Jag hörde om någon resa...

– Haha, jag och Jiloan Hamad och hans gäng hamnade på samma resa till Thailand. Jag har åkt dit tre år i rad så jag hade en polare som fixade resor till fantastiska platser för grymma priser.

Hängde du med dem eller höll du bara koll?

– Alltså, jag älskar värmen och maten där, jag gifte mig till exempel där. När jag är där så både öppnar jag och stänger stranden. Medan de kom upp vid typ elva på morgonen eller ännu senare, säger Andrijevski.

– De är ju ett par år yngre så de ska ju leva ut på ett annat sätt än mig, men det är klart att man håller koll på dem, säger 38-åringen skrattandes.

"Vi snackade aldrig om det"

Under sin tid i MFF spelades den klassiska dokumentären Blådårar in. Där stod Andrijevski för en klassisk sågning av dåvarande tränaren Frank Thijssen: "Han är ju en bra tränare rent fotbollsmässigt, där håller han hög klass, men som människa och psykolog så har jag nog aldrig träffat någon sämre".

Hur reagerade han på det?

– Nej, vi hade inget snack efter det. Jag hade gjort mest mål i laget när jag inte kunde åka med på ett träningsläger för att jag fick min dotter. Efter det spelade jag inte en minut, säger Andrijevski.

– Att komma osams med tränaren är inget jag hade rekommenderat de yngre killarna att göra. Men du vet shit happens och hade jag fått göra om allt igen hade jag gjort det likadant, avslutar Andrijevski med ett skratt.