Mjällby besegrade ett tamt Djurgården på Strandvallen.
Mjällby besegrade ett tamt Djurgården på Strandvallen. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Pär Ericssons två mål i matchen var avgörande.
Pär Ericssons två mål i matchen var avgörande. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Marcus Ekenebergs (längst till vänster) 2-0-mål var hans första i årets allsvenska. - Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
James Keene tröstmålade för ett uddlöst Djurgården.
James Keene tröstmålade för ett uddlöst Djurgården. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Mjällby lekte sönder Dif - 4-0 på 36 minuter

Ett defensivt uselt Djurgården blev sönderspelat på Strandvallen. Tränaren Magnus Pehrsson: "Rejält förbannad."

Mjällby AIF - Djurgårdens IF 4-3

1—0 Pär Ericsson (10), 2—0 Marcus Ekenberg (26), 3—0 Ericsson (35), 4—0 Dominique Kivuvu (36), 4—1 James Keene (43), 4—2 Joona Toivio (59), 4—3 Kasper Hämäläinen (89).

Varningar, Djurgården: Martin Broberg, Nahir Oyal.

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 3 022.

Mjällby (4—4—2): Mattias Asper — Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson — Haris Radetinac, Daniel Nilsson (Pavel Zavadil 45), Dominique Kivuvu, Daniel Nicklasson (Marcus Pode 74) — Marcus Ekenberg, Pär Ericsson (Erton Fejzullahu 62).

Djurgården (4—4—2): Kasper Jensen — Kebba Ceesay, Joona Toivio, Marc Pedersen, Petter Gustafsson — Peter Nymann Mikkelsen (Martin Broberg 46), Emil Bergström (Sebastian Rajalakso 59), Daniel Sjölund, Nahir Oyal (Ricardo Santos 79) — Kasper Hämäläinen, James Keene.

SÖLVESBORG. Det blev en 4-3-seger för Mjällby mot Djurgården. Trots gästernas spelövertag i första halvlek var det hemmalaget som hittade nätmaskorna.

- Vi är klart bättre i andra halvlek, men det går ju inte att hämta in när man ligger under med 4-1 i paus. Jag var rejält förbannad i pausvilan, säger Magnus Pehrsson till Canal plus.

Mjällby var nöjda med sin utdelning i första halvlek, som också avgjorde matchen.

- Vi kommer till många lägen och har effektiviten för att lyckas sätta dit bollen, säger tvåmålsskytten Pär Ericsson till Canal plus.

Tavla bröt dödläget

När Djurgårdens målvakt Kasper Jensen gick ut helt fel på en långboll kunde Pär Ericsson skarva in bollen - i en tom målbur.

- Jag har inte riktigt koll på vad som händer, säger den förvånade 1-0-skytten.

Ett segt Djurgården-försvar hängde inte med när Mjällby ställde om i sitt vassa kontringsspel. Något som också resulterade i 4-0(!)-ledning när 36 minuter hade spelats. James Keene tryckte in 4-1 strax innan pausvilan, men matchen var redan avgjord.

Dif nära upphämtning

Blåränderna var dock inte långt ifrån att hämta upp det stora underläget. Två mål från finska spelarna Joona Toivio och Kasper Hämäläinen skapade ordentlig nerv i slutminutrarna, men till ingen nytta. Andra raka uddamålsförlusten för stockholmarna.

Listerlänningarnas fina hemmasvit mot stockholmarna är intakt. Den är nu uppe i tre raka segrar på Strandvallen när blåränderna stått för motståndet.