Kalmars Daniel Freire Mendes kvitterade däremot i den 22:a matchminuten.
Kalmars Daniel Freire Mendes kvitterade däremot i den 22:a matchminuten. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Djurgården inledde matchen med 1-0 efter bara tre minuters spel.
Djurgården inledde matchen med 1-0 efter bara tre minuters spel. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Matchen slutade lika.
Matchen slutade lika. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

DIF kryssade mot Kalmar - trots drömstarten

Både hemmalaget och bortalaget tyckte sig förtjäna en vinst efter söndagens allsvenskamatch: "Borde ha ett och ett halvt poäng ändå".

Matchfakta

Målskyttar, Djurgården: 1-0 (3') Kasper Hämäläinen

Målskyttar, Kalmar: 1-1 (22') Daniel Mendes.

Varningar, Djurgården: James Keene, Philip Hellquist

Varningar, Kalmar: Emin Nouri

Utvisningar, Kalmar: Daniel Mendes (efter två gula kort)

Arena: Stadion

Domare: Strömbergsson, Martin.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

Det dröjde endast tre minuter innan Djurgårdens Kasper Hämäläinen satte dit 1-0 målet i hemmamatchen mot Kalmar. Detta efter att Alioune Diouf styrt bollen med en murnick som DIF såg till att utnyttja.

Dessvärre för järnkaminerna, och mycket tack vare ett taskigt försvarsspel, lyckades bortalaget kvittera i den 22:a matchminuten.

Denna gång var det Kalmarbrassen Daniel Mendes som nätade.

Andra halvlek mållös

I andra halvlek drar Kalmars målgörare på sig sitt andra gula kort. Mendes utvisas därför i den 85:e minuten.

Halvleken förblir dock mållös och den bästa chansen kommer strax innan sluttid när Djurgårdens James Keen nickar bollen mot mål efter ett inlägg.

- Jag tycker ändå att vi är lite tongivande ändå, vi borde ha ett och ett halvt poäng i alla fall, säger Kalmars Henrik Rydström.

Hemmalagets målvakt Tommy Vaiho tycker däremot tvärtom.

- Jag tycker vi e bättre även fast vi inte gör en jättebra match. Vi borde kunna sätta dit en tvåa, säger Djurgårdsmålvakten.

Matchen slutade alltså 1-1.