Islänningens hattrick-show sänkte Gefle

Helsingborg klättrade i tabellen efter 4-1 hemma mot Gefle.

Allsvenskan

Malmö FF-AIK 4-0 (4-0)

Målen: 1-0 (15) Wilton Figueiredo, 2-0 (29) Jimmy Durmaz, 3-0 (40) Jimmy Durmaz, 4-0 (42) Wilton Figueiredo.

Helsingborg-Gefle 4-1 (1-0)

Målen: 1-0 (10) Walid Atta, 2-0 (48) Alfred Finnbogason, 3-0 (50) Alfred Finnbogason, 3-1 (72) Mikael Dahlberg, 4-1 (79) Alfred Finnbogason.

HELSINGBORG. Malmö FF var inte det enda Skåne-laget som lekte bort sina motståndare i kväll. Helsingborg gav inte Gefle en chans och vann med förkrossande 4-1.

Den förre AIK-backen Walid Atta nickade in öppningsmålet redan efter tio minuters spel. Ett mål som blev den första halvlekens enda. Men sedan började islänningen Alfred Finnbogasons stora målshow.

Endast fyra minuter in i den andra halvleken slog anfallaren till och drygade ut till 2-0, innan han själv satte 3-0 bara minuten senare.

Fullbordade förnedringen

Mikael Dahlberg reducerade visserligen till 1-3 med dryga kvarten kvar att spela. Men Finnbogason fullbordade förnedringen av Gefle när han satte sitt tredje mål för kvällen - och såg till att HIF knep AIK:s tredjeplacering.