Slutar kvällens match också 1-1?
Slutar kvällens match också 1-1? - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

"Krysslagen" möts på Stadion: "blir ingen 1-1-match"

Djurgården och Göteborg är två lag i stora behov av en seger. Men det mesta talar för att lagen gör som de brukar - varsitt mål och tar varsin poäng.


Startelvorna

Djurgården: Vaiho- Gustafsson, Bergström, Toivio, Dahlén - Tibbling, Sjölund, Nymann, Hämäläinen, Rajalakso- Keene

IFK Göteborg: Alvbåge - Salomonsson, Johansson, Waehler, Valgardsson - Selakovic, Gerzic, Farnerud, Hysén - Sobralense, Söder.
 

STOCKHOLM. 1-1. Lägger man ihop DIF och IFK:s fem senaste matcher så har åtta slutat på just det sättet. Visserligen får man med sig en pinne, men om 12-placerade Göteborg och 13-placerade Djurgården vill börja klättra i tabellen är det dags att ta en seger.

- Vi har högt ställda krav på oss och vi vill vinna fotbollsmatcher, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Särskilt många segrar har det inte blivit för favorittippade "Real Göteborg", endast tre hittills. Men någon kris vill inte Stahre ge sken av.

- Vi har inte varit tillräckligt vassa, men vi har inte varit blödande. Det är fortfarande väldigt svårt att slå IFK Göteborg, det får man inte glömma bort.

DIF har fem raka 1-1-matcher

IFK har tre 1-1-matcher rad. Blåränderna är snäppet värre och har nått det resultatet fem matcher i följd. Så blir inte fallet i kväll om man får tro Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho:

- Jag tror att det blir en tuff match och mycket kamp, men vi vinner den. Det blir ingen 1-1-match den här gången, säger han till dif.se.

Djurgården-Göteborg börjar klockan 19.00 och sänds i Canal Plus Sport 1.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!