Johansson deppade mot Dif: "Det var för dåligt försvarsspel".
1 av 4
Johansson deppade mot Dif: "Det var för dåligt försvarsspel". - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
I kväll gästar Helsingborg Gamla Ullevi.
2 av 4
I kväll gästar Helsingborg Gamla Ullevi. - Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Erik Lund, skadade sig i söndags och är borta ett halvår.
3 av 4
Erik Lund, skadade sig i söndags och är borta ett halvår.
Jakob Johanssons Göteborg har haft en väldigt otur med backskador: "Det är klart att det stör".
4 av 4
Jakob Johanssons Göteborg har haft en väldigt otur med backskador: "Det är klart att det stör". - Foto: Erik Abel/Scanpix

Backkris i IFK: "Det är klart att det stör"

Inför förra matchen fick Kjetil Waehler hoppa av i sista stund.  I går blev det klart att Erik Lund blir borta ett halvår. Att få ihop ett samspelt IFK-försvar har inte varit lätt. "Det har blivit lite konstiga konstellationer", säger Jakob Johansson, en av få hela Blåvitt-backar.


IFK:s backskador

Erik Lund: Slet av korsbandet. Borta ett halvår.

Hjalmar Jonsson: Framsida lår. Missar resten av säsongen.

Mikael Dyrestam: Baksida lår. Kan vara tillbaka inom kort.

Kjetil Waehler: Fick en bristning i vaden inför matchen mot Djurgården. Borta i två, tre veckor.

GÖTEBORG. I går blev det klart att Erik Lund blir borta ett halvår på grund av en korsbandsskada. Han är IFK:s fjärde back som skadar sig - sedan tidigare återfinns Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam och Kjetil Waehler på skadelistan.

- Vi har verkligen haft otur. Det har blivit lite konstiga konstellationer. Man ska inte skylla på det, men det har naturligtvis inte gynnat oss, säker Jakob Johansson till Nyheter24.

"För dåligt försvarsspel"

I förra matchen såg IFK-försvaret minst sagt darrigt ut - och man släppte in tre bollar i förlustmatchen mot Djurgården.

- Vi gjorde individuella misstag och misstag som beror på att försvaret inte gör rätt i olika situationer. Det var dels slarv och för dåligt försvarsspel helt enkelt. Det ska bli bättre tills i kväll.

På Stadion klev Kjetil Waehler av med en bristning under uppvärmningen och mittfältaren Philip Haglund fick hoppa in som mittback.

Hur är det att tvingas möblera om så mycket?

- Det är klart att det stör, det är aldrig bra. Men vi ska inte skylla för mycket på det, vi har bra spelare som hoppar in.

Möter Helsingborg i "tuff" nypremiär

I kväll är det återigen dags för IFK Göteborg att äntra Gamla Ullevis gräsmatta, efter en tids uppehåll. Ett formsvagt Blåvitt ställs mot fjolårets svenska mästare Helsingborg.

 – Det är klart att det är en tuff match och vi är i ett jobbigt läge i tabellen. Men det känns som att alla är laddade och vill bryta den negativa trenden.

IFK Göteborg-Helsingborg börjar klockan 19.00 och sänds i Canal Plus Sport 1.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!