Häcken tog andra raka segern mot Örebro på Gamla Ullevi.

Trots utvisning – Häcken vann inför Gothia-publiken

"Vi var bättre än dem". Med mindre än tre minuter kvar avgjorde Häcken mötet mot Örebro på – för dagen – nya hemmarenan Gamla Ullevi. Vilket naturligtvis var bittert för Örebro.

BK Häcken–Örebro SK 2–1 (1–1)

Målen: 0–1 (4) Boris Lumbana, 1–1 (22) Rene Makondele, 2–1 (88) Joel Johansson.

Utv, Häcken: Tom Söderberg (83).
Varningar, Häcken: Kari Arkivou, René Makondele.
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 8 574.

GÖTEBORG. Länge såg matchen mellan Häcken och Örebro ut att sluta oavgjort 1–1. Men inbytte Joel Johansson och dagens assistkung, som passade fram vid båda Häckens mål, Björn Anklev ville annat och gav Häcken tre poäng med tre minuter kvar.

Detta trots att Tom Söderberg drog på sig sitt andra gula kort bara fyra minuter innan och fick lämna planen.

Johansson var mer är nöjd efter matchen över lagets insats och de tre poängen.

– Det var jätteviktigt. Det var tungt med deras första mål och utvisningen. Starkt av oss att vinna, säger målskytten till Canal plus efter matchen.

"Vi är bättre än dem"

Desto bittrare miner var det i Örebro-lägret efter förlusten.

– Vi är värda mer i dag igen. Vi är bättre än dem, säger den något irriterade ÖSK-tränaren Per-Ola Ljung till Canal plus efter matchen.

Lagen ägde varsin halvlek i matchen.

Trots att Örebro chocköppnade i den fjärde minuten genom Boris Lumbanas pannan spelade Häcken ut Närkelaget i den första halvleken.

Nick i ribban av Söderberg

Faktum var att Hisingenlaget var värda mer än bara Rene Makondeles kvittering i den 22:a minuten. Dioh Williams missade ett friläge och den senare utvisade Tom Söderberg hade en nick i ribban.

Den andra halvleken var jämnare men det var Örebro som ägde det mesta av spelet och hade de hetare målchanserna. Framför var Patrick Haginge nära med en dubbelchans med huvudet.

Först nickade han en projektil mitt på Christoffer Källqvist i Häckens mål och sedan fick den 28-årige målvakten verkligen visa sin klass med en reflexräddning med vänsterhanden på den nästföljande hörnan. Även då kom nicken från Haginge.

Skador på Grahn och Majeed

Men det var alltså Häcken som fick sista ordet genom Joel Johansson på den för dagen nya hemmaarenan Gamla Ullevi. Alla Gothia Cup-deltagare var bjudna till arenan som dock var långt ifrån fullsatt.

Både Häcken och Örebro åkte på jobbiga skador på viktiga spelare.

I Örebro var både Ilir Berisha och Tobias Grahn tvungna att kliva av planen medan målsprutan Waris Majeed gjorde detsamma i Häcken.

/
/
/
/

Klart: Så blir EM-motståndet för Sverige

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.