Det går inte bra för Blåvitt nu.
1 av 2
Det går inte bra för Blåvitt nu.
Gefle hade lekstuga med IFK Göteborg och krossade dem med hisnande 5-0.
2 av 2
Gefle hade lekstuga med IFK Göteborg och krossade dem med hisnande 5-0. - Foto: Pernilla Wahlman

Blåvitts nya bottennapp – föll med 0-5 mot Gefle

Nedflyttningsstrecket kommer allt närmare för Blåvitt. På lördagen åkte IFK Göteborg på en ordentlig smäll borta mot Gefle - och är bara en poäng ifrån farozonen.


Dagens matcher
Syrianska - Helsingborg 1-3
Gefle - IFK Göteborg 5-0
GIF Sundsvall - Mjällby AIF 3-1

GÄVLE. IFK Göteborgs säsong har knappast varit den bästa. På lördagen åkte de på storstryk borta mot bottengänget Gefle och nu är de farligt nära nedflyttningsstrecket.

– Det var härligt att bollarna gick in, säger Gefle-tränaren Per Olsson till Canal Plus direkt efter matchen.

Bortalaget var utspelat från början till slut. Men trots det dröjde det ändå länge innan Daniel Bernhardsson lyckades spräcka nollan precis innan paus. Jakob Orlov drygade ut ledningen tidigt i den andra och Mikael Dahlberg avgjorde mötet med knappa halvtimmen kvar att lira med sitt 3-0-mål.

Nära nedflyttningsstrecket

Men gästernas stora förnedring var inte över än och med bara minuterna kvar satte dessutom Alexander Faltsetas 4-0. Och strax därpå satte han även 5-0 med ett väl placerat skott - och fixade därmed den största Gefle-segern i allsvenskan genom tiderna.

– Det här är en seger som kommer betyda mer än bara tre poäng, säger Olsson.

"Total katastrof"

Förlusten innebär att Blåvitt inte har vunnit på nio raka matcher. Och efter drabbningen är den hårt kritiserade tränaren Mikael Stahre rosenrasande.

– Att vara analytisk nu skulle vara pinsamt, resultatet är pinsamt och att analysera nu skulle vara katastrof, säger han till Canal Plus efter matchen.

Frågan är nu om Stahre får fortsätta. Enligt sportchefen Håkan Mild sitter tränaren säkert kvar på sin plats.

– Det handlar om att göra mål och att försvara sitt eget. De gör fem och vi gör noll. Det är bara för jävla dåligt, säger Stahre och fortsätter:

– Resultatet är riktigt jävla dåligt och det finns inga ursäkter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.