Daniel Sobralense slog till blixtsnabbt när IFK Göteborg vann.
Daniel Sobralense slog till blixtsnabbt när IFK Göteborg vann. - Foto: BILDBYRÅN
Blåvitt tog tre nya poäng.
Blåvitt tog tre nya poäng. - Foto: BILDBYRÅN

Blåvitt vann efter drömstart

IFK Göteborg nätade redan efter åtta sekunder. Ett mål som räckte långt för hemmalaget, som tog tre sköna poäng när Mjällby kom på besök.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har haft stora problem under hela säsongen och ligger farligt nära bottenplaceringarna. Men när Mjällby kom på besök behövde det hårt kritiserade Blåvitt endast åtta sekunder på sig för att öppna målskyttet mot gästerna.

Brassen Daniel Sobralense spräckte nollan direkt och bäddade för Blåvitts sköna seger. Bortalagets Pär Ericsson kvitterade visserligen med bara minuterna kvar till paus, men hemmalaget tog tillbaka ledningen efter knappa timmen när Sobralense slog till igen. Målet skulle dock kvitteras igen när Marcus Ekenberg nätade med drygt 20 minuter kvar att spela - men då tog hemmalaget över.

Två snabba

Pontus Fanerud satte 3-2 med drygt fem minuter kvar att spela innan Stefan Selakovic gjorde 4-2 från straffpunkten precis innan fulltid. Ett mål som dessutom blev matchens sista mål och som innebär att Blåvitt tog tre livsviktiga poäng.