Elfsborg vände och vann mot ett nedslaget Helsingborg med 2–1.
Elfsborg vände och vann mot ett nedslaget Helsingborg med 2–1. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Matchens prestation stod dock HIF:s nyförvärv Alejandro Bedoya för när han cykelsparkade in 1–0 i den första halvleken. - Foto: Bildbyrån
Men det var Elfsborg som fick sista ordet och vann matchen.
Men det var Elfsborg som fick sista ordet och vann matchen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Fyra gyllene minuter gav Elfsborg seger

Elfsborg befäster serieledningen. Det efter att laget vänt ett 0–1-underläge till 2–1 på fyra minuter i andra halvlek. "Vi gör en fantastisk andra halvlek", säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Elfsborg–Helsingborg 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (37) Alejandro Bedoya, 1–1 (70) Andreas Augustsson 1–2 (74) Viktor Claesson.

BORÅS. Elfsborg fortsätter att rada upp viktiga vinster i Allsvenskan. Efter 2–1-vinsten mot Helsingborg har nu Malmö FF sex poäng upp till Boråslaget med elva omgångar kvar att spela. Men tränaren Jörgen Lennartsson vill inte ta ut någon ligaseger i förskott.

– Nej, tabellen det är erat jobb att titta på, säger tränare till Canal plus.

Mot Helsingborg började det dock dåligt för Elfsborg. Helsingborg förde spelet och när Alfred Finnbogason ersättare Alejandro Bedoya cykelsparkade in 1–0-målet såg det mörkt ut för Lennartssons mannar.

– Det såg ut som att vi satt och drack cappuccino i första halvlek. Vi mötte ett bra lag och det visste vi. Men det som är fantastiskt med de här spelarna är att de aldrig ger upp, säger Elfsborgs tränare till Canal Plus.

Claesson avgjorde matchen

Och när Elfsborg väl fick känning mot Helsingborg genom en fin slängnick av Andreas Augustsson i den 70:e minuten – ja, då dröjde det bara fyra minuter till innan Boråslaget tog ledningen och satte spiken i kistan.

Det var nyinbytte talangen Viktor Claesson som fick äran att avgöra. Stefan Ishizaki, som assisterade båda målen, slog in en boll snett inåt bakåt till Claesson som drog till och gjorde 2-1.

– Det var ett fantastiskt inhopp av Viktor Claesson som gör sina 35 minuter riktigt bra, hyllar Lennartsson.

"Många småfel kan leda till förlust"

I Helsingborgslägret var minerna desto dystrare efter matchen.

– Många småfel kan leda till förlust, det är bara att acceptera, suckar HIF:s tränare Åge Hareide till Canal plus.

Elfsborg fortsätter att gå som tåget i Allsvenskan och det kommer bli tufft att komma ikapp boråsarna.