Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Derby Västico - ett slag med två sidor

- 16/09/2012, 10:14
Det lär bli hård kamp i eftermiddag.
1 av 2

Det lär bli hård kamp i eftermiddag.

Anders Wejrot/Scanpix

Båda lagen fajtas om poäng, i olika ändar av Allsvenskan.
2 av 2

Båda lagen fajtas om poäng, i olika ändar av Allsvenskan.

Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Det är tre viktiga poäng som IFK Göteborg och Elfsborg ska tampas om i "Derby Västico" i eftermiddag. Fast i olika ändar av tabellen.

GÖTEBORG. Det är mycket som står på spel i dagens match mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Göteborg måste vinna för att få lite andrum ned till strecket och Elfsborg måste vinna för att behålla försprånget ned till Häcken, Malmö och AIK som flåsar dem i nacken.

Elfsborg leder Allsvenskan på 44 poäng, fem poäng före trion Häcken, Malmö och AIK. Alla de tre lagen har bortamatcher, även om AIK spelar på Råsunda, vilket gör att Elfsborg vid seger har chans att rycka rejält i tabellen och ha väldigt god chans att få lyfta Lennart Johanssons pokal den fjärde november.

Men seger för Göteborg är minst lika viktigt. Med bara tre poäng ned till kvalplats lär de göra allt för att slippa dras med i streckstriden, där Syrianska och Gefle ligger på 24 respektive 22 poäng.

Det finns med andra ord alla förutsättningar för att vi kommer att få se ett minnesvärt "Derby Västico".