En domarmiss snuvade Dinko Felics Syrianska på poäng.
En domarmiss snuvade Dinko Felics Syrianska på poäng. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
David Wiklander (till vänster) skulle fått en frispark emot sig – istället kunde Norrköping sätta avgörande 2-0. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Lars Gerson Krogh (mitten) öppnade målskyttet för Norrköping i den andra minuten. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON

Domarmiss sänkte Syrianska

Omdiskuterad situation avgjorde när Norrköping bortaslog Syrianska. Hemmalagets tränare Özcan Melkemichel rasar över 2-0-målet.

Syrianska - IFK Norrköping 1-2

0-1 Lars Krogh Gerson (2 min.)

0-2 Imad Khalili (75 min.)

1-2 Robert Massi (76 min.)

Varningar: Syrianska: Haris Skenderovic. Norrköping: Bobbie Friberg da Cruz.

Domare: Martin Hansson.

Publik: 1 878 (Södertälje Fotbollsarena).

SÖDERTÄLJE. Lars Krogh Gerson gav gästande IFK Norrköping en drömöppning med mål redan i den andra matchminuten. Men det var Imad Khalilis 2-0-mål i den 75:e minuten som avgjorde matchen – och väckte starka känslor. I läget innan hade David Wiklander tryckt undan en Syrianska-försvarare, en situation som borde ha resulterat i frispark. Istället kunde Khalili enkelt rulla in den matchavgörande bollen.

– Det är inte kanske frispark, det ska vara frispark! Det har hänt alldeles för jävla många gånger, det är helt jävla otroligt, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till C More efter matchen om händelsen.

Även målskytten Khalili instämmer när han ser reprisen i efterhand.

– Det här var en viktig seger för oss. Men han (lagkamraten Wiklander, red. anm.) går inte på bollen i läget innan, det är frispark, säger målskytten till C More.

För trots att Robert Massi lyckades reducera minuten efter 2-0-målet blev det en ny förlust för Syrianska. Södertäljelaget tappar därmed ytterliggare och kan bli omsprunga av Gefle som för tillfället ligger på kvalplats.

För IFK Norrköping innebär segern att de håller sig kvar i toppen av tabellen. Med en match mer spelad än övriga konkurrenter ligger de på femte plats med 33 poäng.