Bojan Djurdjic sänkte Sundsvall med ett äkta hattrick i andra halvleken.
Bojan Djurdjic sänkte Sundsvall med ett äkta hattrick i andra halvleken. - Foto: © Bildbyrån
Djurdjic leder lagkamraterna i ett av sina målfiranden.
Djurdjic leder lagkamraterna i ett av sina målfiranden. - Foto: © Bildbyrån
David Accam (mitten) satte matchavgörande 1-0 för Helsingborg.
David Accam (mitten) satte matchavgörande 1-0 för Helsingborg. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Finnbogasons ersättare matchhjälte

Helsingborg bröt sin tre matcher långa förlustsvit mot GIF Sundsvall. Bojan Djurdjic blev stor hjälte med ett äkta hattrick i urladdningen på Olympia.

Helsingborg – GIF Sundsvall 4-0

1-0 David Accam (48), 2-0 Bojan Djurdjic (58), 3-0 Bojan Djurdjic (63), 4-0 Bojan Djurdjic (72).

Varningar: Helsingborg: Rachid Bouaouzan. Sundsvall: Marcus Danielsson, Ari Freyr Skulason.

Utvisning: Robbin Sellin, Sundvall, två gula kort.

Domare: Bojan Pandzic.

Publik: 7 812 (Olympia).

HELSINGBORG. Efter en mållös första halvlek kom den så efterlängtade urladdningen för regerande mästarna Helsingborg. David Accam öppnade målskyttet. Men det var flyktade Alfred Finnbogasons ersättare, serben Bojan Djurdjic, som blev den stora hjälten.

– Det är bra för självförtroendet att göra hattrick. Jag är glad att vi äntligen vann, det är min första seger sedan jag kom till Helsingborg, säger hattrickhjälten till C More.

Hattrick – på 14 minuter

Det var i den 58:e minuten som Djurdjic klev fram och tryckte in 2-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Bara fyra minuter senare förvaltade han en straff som han själv fått med sig.

Gästande Sundsvall var märkbart frustrerade över att målen rullade in i strid ström. Försvararen Robbin Sellin blev varnad två gånger inom loppet av två och en halv minut. Med en man mindre kunde inte Sören Åkebys mannar hindra Djurdjic från att fullborda sitt hattrick i den 72:a matchminuten.

– Det är alltid en god känsla när man vet att man har spelare i laget som kan göra mål, säger Helsingsborgs-tränaren Åge Hareide till C More.

Målexpolsionen kunde inte komma lägligare för de regerande mästarna. Med tre raka förluster i serien inför matchen kan de nu åter blicka uppåt i tabellen. Segern innebär att de för tillfället avancerar upp på femte plats med 34 poäng.

Sundsvall är fortsatt indragna i kampen om att undvika kvalplatsen. De har bara tre poäng ner till Gefle, som dessutom har en match mindre spelad.