Mohamed Bangura jublar efter sitt 2-0.
1 av 7
Mohamed Bangura jublar efter sitt 2-0. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
undefined
2 av 7
undefined - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Norra stå var fylld till bredden av fans.
3 av 7
Norra stå var fylld till bredden av fans. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Kamp om bollen.
4 av 7
Kamp om bollen. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Det var fullsatt på Råsunda.
5 av 7
Det var fullsatt på Råsunda. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Den andra halvleken inleddes med att båda klackarna eldade bengaler.
6 av 7
Den andra halvleken inleddes med att båda klackarna eldade bengaler. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Ingen ska ha skadats under eldningen.
7 av 7
Ingen ska ha skadats under eldningen. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Gulsvart eufori i det sista derbyt

På ett solbadande Råsunda gjorde AIK processen ganska kort med Djurgården och segrade med 3-0 efter mål av Kwame Karikari, Mohamed Bangura och Celso Borges.


RÅSUNDA. Det sista stockholmsderbyt på Råsunda sköts upp en halvtimme efter att SL strulat till det med en stillastående tunnelbana vid Fridhemsplan, som gjorde att massor av fans inte kunde ta sig till den soldränkta arenan i tid.

Första halvlek kom att handla om Martin Mutumba, hela AIK:s offensiv gick via den kvicke yttern som ständigt oroade djurgårdsförsvaret. Djurgården hade svårare att hitta fram till mål och saknade skärpa i de avgörande passningarna, men lyckades ändå skapa några chanser.

– Vi har en halva och de har en halva av halvleken. Det blir mycket springa med boll, det är derbyfotboll, sa Martin Mutumba till C More i paus.

Svag andra halvlek av Djurgården

Även andra halvlek fick skjutas upp lite då det eldades med bengaler från båda klackarna. Ingen uppges ha kommit till skada. Spelmässigt så tog AIK övertaget direkt. På en ljuvlig passning från Martin Lorentzson kunde Kwame Karikari placera in bollen i bortre hörnet bakom Kenneth Höie. Djurgården mäktade inte med mycket framåt, de hade fullt upp med att freda sig från AIK:s offensiv. I den 71:a minuten, pangade Mohamed Bangura in  2-0 på en hörna och då gick luften ur Djurgården helt. Celso Borges kunde placera in 3-0 på ett uppgivet Djurgården i den 86:e matchminuten.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.