IFK Göteborg lyckades vända och vinna med 2-1.
IFK Göteborg lyckades vända och vinna med 2-1. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Marcus Rodhén lyfter in 1-0.
Marcus Rodhén lyfter in 1-0. - Foto: Adam Ihse/Scanpix

IFK Göteborg vände och vann västderbyt

IFK Göteborg reste sig från underläge 0-1 till seger med 2-1 i västderbyt och befinner sig därmed på lite fastare mark i streckstriden.

GÖTEBORG. Det var tre viktiga poäng som stod på spel i västkustderbyt mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Elfsborg hade chans att rycka i toppen och Göteborg hade chans att hålla sig undan streckstriden.

Elfsborg tog kommandot tidigt i matchen genom Marcus Rohdéns ledningsmål i den sjunde minuten. Men Göteborg åt sig in i matchen under halvlekens gång och kunde kvittera i den 32:a minuten genom Tobias Hysén, som äntligen fick göra mål igen. Göteborg hade bud på fler mål, men Kevin Stuhr-Ellegaard i Elfsborg stod för några riktiga kanonräddningar.

– Vi var fantastiskt bra de första 20-25 minuterna. Sen missar vi lite och ger dem näring så de kommer in i matchen och tar över, sa Jörgen Lennartsson till C More i paus.

Göteborg fullbordade vändningen

Andra halvleken började med chanser för båda lagen och spelet påminde om det man brukar kalla hawaiifotboll. Tempot mattades dock av allt eftersom och bestod till större delen av  mittfältskamp. På en dåligt slagen frispark i den 75:e minuten lyckades Pontus Farnerud slå in bollen på ett tillslag när han fick stå omarkerad i Elfsborgs straffområde. Elfsborg lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser under den återstående kvarten och föll med 2-1.

– Vi startar overkligt dåligt, sen är det en jämn match som vi vänder. Nån jävla rättvisa finns det i alla fall, säger Mikael Stahre och syftar på IFK:s sviktande resultat under säsongen.

/
/

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.