Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här hänger AIK-fansen Djurgårdens maskot

- 17/09/2012, 14:18
Här hänger Järnkaninen och dinglar på Norra stå. Kaninen försvann från Djurgården för några år sedan och är anmäld stulen.

Här hänger Järnkaninen och dinglar på Norra stå. Kaninen försvann från Djurgården för några år sedan och är anmäld stulen.

Faksimil/Youtube

Under söndagens derby mellan Djurgården och AIK återfanns ett gammalt exemplar av Djurgårdens maskot "Järnkaninen" hängandes hos AIK-klacken. Kaninen misstänkts ha stulits för ett par år sedan.

STOCKHOLM. "Järnkaninen", Djurgårdens maskot, kunde under derbyt på söndagen hittas på Norra stå, det vill säga AIK-klackens läktare där kaninen hängde från ett rep, till AIK-fansens stora glädje. Dock rör det sig om en gammal version av maskoten.

– Det är en gammal maskot, vi anmälde en stulen för några år sedan så vi skaffade en ny. Den gamla blev kvar på Råsunda en gång och försvann sedan, säger Djurgården Fotbolls evenemangsansvarige Mats Jonsson till Nyheter24.

I videon nedan kan man se kaninen hänga och dingla ovanför AIK-klacken, samtidigt som klacken skanderar "vi ska galga järnkamimerna, vi ska galga Magnus Pehrsson, vi ska galga hela jävla Djurgården!"