Häckens Waris Majeed firar tillsammans med Nasiru Mohammed och Dominic Chatto efter sitt 0-1 mål under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gefle IF och BK Häcken. - Foto: Pernilla Wahlman

"Vi har en stor chans att vinna"

Häcken är med i guldstriden efter vackert mål av den allsvenska skyttekungen. Laget tog sin åttonde match utan förlust i samband med segern mot Gefle och nu utmanar laget på riktigt i guldstriden.

GÄVLE. Det dröjde till andra halvlek innan Häcken kunde avgöra matchen mot Gefle. I den 54:e minuten sköt Majeed Waris ett distansskott som satt där det skulle.

– Det var nog det vackraste målet jag gjort i allsvenskan. Ibland gör jag mål i boxen men gillar att skjuta på distans, säger Waris till C More.

Nasiru Mohammed gjorde göteborgarnas 2-0 mål en kvart senare, segern innebär att Häcken är obesegrade i åtta matcher på raken. Och nu menar de allvar med att vara en utmanare till det Allsvenska guldet.

– Vi har en stor chans att vinna och det här var en av de svåraste matcherna vi hade kvar den här säsongen, säger Waris efter matchen.

Tränaren Peter Gerhardsson var nöjd med Häckens insats efter matchen och blickar redan framåt mot nästa viktiga match mot Djurgården.

– Vi måste prestera där också, vi är efter. Det finns bara ett sätt, det är att ta nästa match, säger tränaren till C more.