Häcken är uppe i serieledning efter 3-0-seger mot Djurgården på ett regnigt Stadion.
1 av 4
Häcken är uppe i serieledning efter 3-0-seger mot Djurgården på ett regnigt Stadion. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
Waris Majeed var ett ständigt offensivt hot och var en av tre Häcken-målskyttar.
2 av 4
Waris Majeed var ett ständigt offensivt hot och var en av tre Häcken-målskyttar. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
Björn Anklev avgjorde. Han knäade in ett skott från Dioh Williams till 1-0.
3 av 4
Björn Anklev avgjorde. Han knäade in ett skott från Dioh Williams till 1-0. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson
Det var riktigt usla förhållanden i Stockholm. Blott 5 594 trotsade det kalla höstregnet.
4 av 4
Det var riktigt usla förhållanden i Stockholm. Blott 5 594 trotsade det kalla höstregnet. - Foto: BildbyråŒn / Marcus Ericsson

Häcken serieledare - tack vare Anklevs knä

Ett slumpmål låg bakom Häckens 3-0-seger mot Djurgården. Dioh Williams blev stor segerorganisatör på ett regntungt Stadion.


Djurgården - Häcken 0-3

0-1 Björn Anklev (35 min.)

0-2 Dioh Williams (54 min.)

0-3 Waris Majeed (81 min.)

Varningar: Dif: Daniel Sjölund, James Keene. Häcken: Dominic Chatto.

Domare: Tobias Mattsson.

Publik: 5 594 (Stockholms Stadion).

STOCKHOLM. Segermaskinen BK Häcken rullar vidare. Femte raka segern kom mot Djurgården på Stockholms Stadion sedan Björn Anklev avgjort med ett knämål. Göteborgarna är därmed uppe i serieledning.

- Det är hårt jobb som ligger bakom, så enkelt är det. Det är ett av de snyggaste målen jag gjort, hehe, säger segerskytten Anklev till C More om sitt 1-0-mål.

Trots regnrusket satte gästerna full fart framåt direkt och skapade flera vassa lägen de inledande minutrarna. Blixtsnabbe Waris Majeed var ett ständigt hot med sina löpningar. Han lyckades till slut få utdelning, men det var först i matchens slutskede som han fastställde slutresultatet till 3-0.

Innan dess var det ett riktigt slumpmål signerat Anklev och Dioh Williams som avgjorde. Williams drog till från straffområdeslinjen i den 35:e minuten. Bollen såg ut att gå utanför Kenneth Höies vänstra stolpe - då dök Anklev upp och ändrade bollens riktning med knäet. Williams såg sedan till att utöka Häckens ledning tidigt i den andra. Därefter kom Majeeds 3-0 och Djurgården var aldrig nära att jobba sig tillbaka.

Häcken har därmed fem raka segrar och är för tillfället serieledare, en poäng före Elfsborg, som dock har en match mindre spelad. Djurgården har förbytt sin positiva 16 matcher långa svit utan förluster mot en två matcher lång förlustsvit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!