Kamp om bollen. - Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
Chans för Åtvidaberg i första.
Chans för Åtvidaberg i första. - Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix

Djurgårdens förlustsvit fortsätter

Djurgårdens förlustsvit fortsätter. Trots ledning efter 68 minuter lyckades man inte ta några poäng mot Åtvidaberg.

Åtvidaberg FF - Djurgårdens IF 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 (48') Emil Bergström, 1-1 (69') Kristian Bergström, 2-1 (77') Oscar Möller

Varningar ÅFF: Alberis Da Silva (74')

Varningar DIF: James Keene (42')

ÅTVIDABERG. Åtvidaberg började klart bäst och skapade flera målchanser före paus men utan att göra mål. Viktor Prodell, som öste in mål under våren, hade några lägen men storformen var som bortblåst.

Djurgården fick en smakstart på andra halvlek då Emil Bergström nickade in den 48:e minuten, som gjorde sitt första allsvenska mål. Åtvidadaberg svarade dock i den 69:e minuten då Kristian Bergström sköt 1-1 på distans, ett skott som inte såg helt otagbart ut för målvakten Kenneth Höie. Åtta minuter senare var vändningen ett faktum. Efter ett drömanfall kunde Oscar Möller nickplacera in ledningen.

Djurgården verkade ha dåligt med ork och lyckades aldrig skapa några rejäla kvitteringschanser. Åtvidaberg kunde således räkna in sin första allsvenska seger sedan juli månad.