Måndag 26 Sep
Stockholm

Helsingborg håller guldstriden levande

Helsingborgsglädje efter 2-2.
1 av 2
Helsingborgsglädje efter 2-2. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Dioh Williams jublar efter ett av sina två mål.
2 av 2
Dioh Williams jublar efter ett av sina två mål. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Häcken lyckades inte dra ifrån i den allsvenska guldstriden när man tog emot Helsingborg. Trots ledning två gånger om lyckades Helsingborg rädda en poäng efter en sen kvittering i den 88:e minuten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
BK Häcken - Helsingborgs IF 2-2 (1-1)

Målen: 1-0 (3') Dioh Williams, 1-1 (33') David Accam, 2-1 (74') Dioh Williams, 2-2 (88') Nikla Djurdjic

Varningar Häcken: Inga

Varningar Helsinborg:  David Accam, Christoffer Andersson

GÖTEBORG. Häcken fick en drömstart då man gjorde 1-0 redan i den tredje minuten när Dioh Williams nickade in en hörna. Elfsborg fortsatte ha de vassaste chanserna och hotade Helsingborg flera gånger under första halvan av första halvlek. Helsingborg lyckades dock ta sig in i matchen och lyckades kvittera genom David Accam.

– Det var bra att vi fick in ett mål, det är viktigt inför andra halvlek. Vi går för tre poäng, sa målskytten David Accam till C More i paus.

Andra halvlek bjöd på chanser för båda lagen med fördel för Helsingborg. Dock var det Häcken som gjorde 2-1 i den 74:e minuten efter ett drömanfall där Dioh Williams var sist på bollen. Helsingborg såg inte ut att kunna hota Häcken men från ingenstans lyckades de kvittera på en hörna genom Nikla Djurdjic i den 88:e minuten. Helsingborg var efter kvitteringsmålet på hugget och var nära att fullborda vädningen vid några tillfällen.

– Alltid tungt att förlora poäng på slutet. Vi har väl gjort bättre matcher, men Helsingborg är ett bra lag, sa Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till C More efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.