Helsingborgsglädje efter 2-2.
1 av 2
Helsingborgsglädje efter 2-2. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Dioh Williams jublar efter ett av sina två mål.
2 av 2
Dioh Williams jublar efter ett av sina två mål. - Foto: Adam Ihse/Scanpix

Helsingborg håller guldstriden levande

Häcken lyckades inte dra ifrån i den allsvenska guldstriden när man tog emot Helsingborg. Trots ledning två gånger om lyckades Helsingborg rädda en poäng efter en sen kvittering i den 88:e minuten.


BK Häcken - Helsingborgs IF 2-2 (1-1)

Målen: 1-0 (3') Dioh Williams, 1-1 (33') David Accam, 2-1 (74') Dioh Williams, 2-2 (88') Nikla Djurdjic

Varningar Häcken: Inga

Varningar Helsinborg:  David Accam, Christoffer Andersson

GÖTEBORG. Häcken fick en drömstart då man gjorde 1-0 redan i den tredje minuten när Dioh Williams nickade in en hörna. Elfsborg fortsatte ha de vassaste chanserna och hotade Helsingborg flera gånger under första halvan av första halvlek. Helsingborg lyckades dock ta sig in i matchen och lyckades kvittera genom David Accam.

– Det var bra att vi fick in ett mål, det är viktigt inför andra halvlek. Vi går för tre poäng, sa målskytten David Accam till C More i paus.

Andra halvlek bjöd på chanser för båda lagen med fördel för Helsingborg. Dock var det Häcken som gjorde 2-1 i den 74:e minuten efter ett drömanfall där Dioh Williams var sist på bollen. Helsingborg såg inte ut att kunna hota Häcken men från ingenstans lyckades de kvittera på en hörna genom Nikla Djurdjic i den 88:e minuten. Helsingborg var efter kvitteringsmålet på hugget och var nära att fullborda vädningen vid några tillfällen.

– Alltid tungt att förlora poäng på slutet. Vi har väl gjort bättre matcher, men Helsingborg är ett bra lag, sa Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till C More efter matchen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.