Malmö FF halkade efter i guldstriden efter förlusten mot IFK Göteborg.
Malmö FF halkade efter i guldstriden efter förlusten mot IFK Göteborg. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Spark.
Spark. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Glädjescener efter Göteborgs ledningsmål.
Glädjescener efter Göteborgs ledningsmål. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

Malmö allt längre från guldet

Malmö FF får svårt att hänga på i den allsvenska guldstriden efter att man tappat 1-0-ledning till 1-2-förlust hemma mot IFK Göteborg.

Malmö FF - IFK Göteborg 1-2 (1-0)

Målen: 1-0 (1') Tokelo Rantie, 1-1 (68') Tobias Hysén, 1-2 (87') Hannes Stiller

Varningar MFF: Johan Dahlin

Varningar IFK Göteborg: John Alvbåge, Kjetil Waehler, Hjörtur Logi Valgardsson, Stefan Selakovic

MALMÖ. Malmö fick en riktig kanonstart på matchen när man lyckades ta ledningen redan i den första minuten genom Tokelo Rantie som sprang sig fri på en hörna och nickplacerade in bollen.

– Det var lite oväntat om jag ska vara ärlig, jag kommer inte ihåg när jag gjorde ett nickmål senast, sade en samlad Rantie till C More i paus.

Det var ett frenetiskt Malmö som kom ut till den andra halvleken och skapade mängder med målchanser. Dock lyckades man inte förvalta någon av chanserna och i den 68:e minuten kunde Tobias Hysén springa in kvitteringen efter en lång utspark.

IFK Göteborg fullbordade vändningen i den 87:e minuten när Hannes Stiller slog in en retur på en väldigt tveksamt dömt frispark.

– Vi gör en bättre andra halvlek, vi har chanser att punktera matchen men vi missade dem. Det känns väldigt bittert, sa Daniel Andersson till C More efter matchen.

Malmö står kvar på 43 poäng och har således en poäng upp till AIK och tre poäng upp till Elfsborg och Häcken. IFK Göteborg kan andas ut lite då man ökade avståndet ned till strecket.

/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.