Onsdag 28 Sep
Stockholm

"De är så jävla fega"

Sören Åkeby rasar på domarteamet efter matchen mot AIK.
1 av 3
Sören Åkeby rasar på domarteamet efter matchen mot AIK. Foto: Robin Nordlund / SCANPIX
Michael Lerjéus var i händelsernas centrum.
2 av 3
Michael Lerjéus var i händelsernas centrum. Foto: Stefan Jerrevang
Andreas Alm delade inte Åkebys synpunkter.
3 av 3
Andreas Alm delade inte Åkebys synpunkter. Foto: Patric Söderström/Scanpix

AIK skulle haft en frilägesutvisning i matchen mot Sundsvall. Domaren friade vilket får Sören Åkeby att rasa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Sundsvall - AIK: 2-3 (1-1)

0 - 1 M. Bangura (18)

1 - 1 A. Skulason (32) 

2 - 1 E. Forsberg (49) 

2 - 2 M. Bangura (71)

2 - 3 V. Lundberg (75)

SUNDSVALL. Det blev förlust för Sundsvall i hemmamatchen mot AIK. Men matchbilden kunde blivit till något helt annat om domaren gjort sitt jobb korrekt. I sjunde minuten fick GIF Sundsvalls Robbin Sellin friläge, Daniel Gustavsson kom ikapp Sellin och tacklade omkull honom. Det skulle vara kort, det skulle vara frispark. Det blev ingenting. Domaren Michael Lerjéus valde att fria, något som fick Sundsvalls tränare Sören Åkeby att rasa.

– De är så jävla fega. Han kommer gå ut i morgon och beklaga att han haft fel. Jag är så jävla besviken på honom, säger Åkeby till C more efter matchen.

Uppvisad till läktaren

AIK vände och vann matchen med 3-2 och Åkeby fick avsluta matchen från läktaren efter att ha blivit uppvisad av domaren i andra halvlek.

– Det var en dålig domarinsats. Jag tycker att han är under all kritik. Han ger inte utvisning i början och då skulle vi spelat elva mot tio. Han dömer ingenting, jag tycker att han är riktigt dålig. Vi kanske inte förlorar matchen på det men att spela elva mot tio hade varit enklare, säger Sören Åkeby i C More.

Åkeby var påtagligt förbannat på domarteamet efter matchen, och han menar att det faktum att AIK är en storklubb och Sundsvall är en liten klubb påverkar hur domarna dömer.

– Är man ett litet lag får man allt emot sig. Vi får ingenting med oss. Jag är jättebesviken på hur han uppträder som domare. Det är en solklar utvisning. Han säger att det är axel mot axel men jag tror inte att min spelare har axeln i ryggen. Hade det varit vi hade det varit annorlunda. 

Håller inte med

Efter matchen fick AIK:s tränare Andreas Alm se situationen i repris i live-tv. Och hans åsikt skiljde sig avsevärt mot den som Åkeby hade.

– Det är lite axel mot axel och lite snett in bakifrån. Absolut, det är både i ryggen och axeln så det var bra dömt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.