Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Ishizakis drömcomeback

Stefan Ishizaki blev matchvinnare i återkomsten.
1 av 3

Stefan Ishizaki blev matchvinnare i återkomsten.

Scanpix

Örebromålvakten Tomer Chencinski stoppar ett skott från Elfsborgs Niklas Hult.
2 av 3

Örebromålvakten Tomer Chencinski stoppar ett skott från Elfsborgs Niklas Hult.

Scanpix

En stilstudie i kaos i det blöta konstgräset.
3 av 3

En stilstudie i kaos i det blöta konstgräset.

Scanpix

Sport | 30/09/2012 19:41

Elfsborg hade varit mållöst på Borås Arena i fem halvlekar. Då klev Stefan Ishizaki fram, i comebacken, och lobbade hem tre poäng till Elfsborg.

BORÅS. Stefan Ishizaki är tillbaka, och det med besked. Efter nästan fem halvlekar på Borås Arena utan mål för Elfsborg lyckades comebackmannen lobba bollen över Örebros målvakt Tomer Chencinski som var helt chanslös. Utförandet från början till slut - mycket vackert.

– Det är ett klassmål av Stefan, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till C more efter matchen.

Viktiga poäng

– Jag vet måste göra en bra mottagning för jag har en gubbe i ryggen. När jag tittar upp ser jag att keepern är på väg ut och lobbar, säger Stefan Ishizaki om sitt mål.

För Elfsborg betydde de viktiga poängen mot Örebro att laget ligger i guldposition i Allsvenskan, Häcken har dock en match mindre spelad. Söndagens match var inte vacker, långt ifrån det spel som man förväntar sig från en SM-guldsaspirant. Men Elfsborg gjorde jobbet och tog hem tre viktiga poäng. Elfsborg lyckades utnyttja Örebros svagheter på kanterna och sprang sönder sin motståndare på kanterna.

– Allt som allt gör vi en bra match, men tyvärr vinner vi bara med 1-0, säger Stefan Ishizaki.

"En bra fotbollshjärna"

Ishizaki var tillbaka i spel och han blev den stora matchvinnaren efter den vackra lobben mot Örebro. Det har varit en tuff säsong för Ishizaki, men nu hoppas han att kunna vara med och spela med Elfsborg resten av säsongen. Något som även Jörgen Lennartsson hoppas på då fem av de totala sex förlusterna den här säsongen har skett utan 30-åringen.

– Han är en viktig spelare, han har en bra fotbollshjärna, säger Lennartsson till C more.