Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Vi hade för mycket fokus på AIK"

Erton förklarar varför Djurgården har förlorat tre matcher i rad i allsvenskan.
1 av 4
Erton förklarar varför Djurgården har förlorat tre matcher i rad i allsvenskan. Foto: SCANPIX
24-åringen tycker att DIF la för stor fokus på derbyt mot AIK.
2 av 4
24-åringen tycker att DIF la för stor fokus på derbyt mot AIK. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Djurgården är nu uppe i tre raka förluster: "Vi har tappat vårt spel", säger Erton.
3 av 4
Djurgården är nu uppe i tre raka förluster: "Vi har tappat vårt spel", säger Erton. Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON
I kväll ställs 24-åringen mot sina gamla lagkamrater i Mjällby: "Det kommer kännas lite konstigt."
4 av 4
I kväll ställs 24-åringen mot sina gamla lagkamrater i Mjällby: "Det kommer kännas lite konstigt.". Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Då: Målsuccé och ett bejublat nyförvärv. Nu: Ur form och kritiserad. Djurgårdens Erton Fejzullahu ger förklaringen: "Vi tappade vårt spel efter AIK-matchen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Erton om mötet med gamla laget

Hur blir det att möta gamla lagkamraterna nu?

– Det ska bli kul. Jag ser fram emot det. Visst, det kommer kännas lite konstigt eftersom jag har spelat med de i flera år. De är ändå grabbarna jag tränade med och nu är det på allvar. 

Har det blivit någon hets om matchen så här innan?

– Jag har inte pratat med någon om just matchen. Men det kanske blir något med Haris (Radetinac), som är min bästa kompis i laget. Vi kommer att ses på arenan innan matchen och snacka lite så bara. Men på matchen är det ingenting man tänker på.

STOCKHOLM. Erton Fejzullahu har gått upp som en sol och ner som en pannkaka i Djurgården. På de första fem matcherna i Djurgårdens tröja stänkte det förre Hollandsproffset Fejzullahu in smått otrolig sju mål. Då hyllades 24-åringen som hela allsvenskans bästa nyförvärv. Nu har hyllningsrubrikerna bytts mot krigsrubriker – eller åtminstone har han blivit ifrågasatt för första gången sedan han kom till klubben i början på augusti.

De tre senaste matcherna har Djurgården usla 1–8 i målskillnad – och tre raka förluster. Obegripligt med tanke på lagets fina form innan landslagsuppehållet i början på september. 

– Det är någonting som har hänt. Vi är inte uppe på vår standardnivå och spelar inte vårt spel, säger Fejzullahu till Nyheter24.

"För mycket fokus på AIK-matchen"

Djurgårdens första match efter uppehållet var Sveriges hetaste derby mot AIK. Lokalkonkurrenten utklassade Djurgården med 3–0 – och det tror Fejzullahu har färgat av sig i matcherna mot Häcken och Åtvidaberg.

– Det var tråkigt för vi var i en sådan bra form innan så kom det där uppehållet. Sedan kom matchen mot AIK som vi la mycket fokus på, kanske för mycket. Så vann de och då tappade vi vårt spel, förklarar han.

Fejzullahu själv tvekar dock inte på sitt eget fotbollskunnande. Självförtroendet är fortfarande intakt och när han får frågan om vem som är allsvenskans bästa spelare kommer svaret helt naturligt.

– Man får inte säga sig själv då va?

Du får säga vem du vill...

– Jag har inte så bra koll på alla spelare i allsvenskan. Jag får nog säga mig själv, säger han självsäkert. 

Fejzullahu berättar att han trivs väldigt bra med de nya lagkamraterna, ledarskapet och att han inte ångrar sin flytt till Djurgården. Men framför allt är han noga med att betona vilket stöd Djurgårdens publik är för honom.

– Det är det som är så underbart med Djurgården. De står upp för oss i alla lägen. Det får oss att vilja hitta formen igen – det är för deras skull.

"Aldrig varit med om något liknande" 

24-åringen går så långt att han säger att det är de bästa fansen han någonsin har haft.

– Jag har varit i många klubbar och har aldrig varit med om något liknande. Stor respekt till fansen! De flesta fans i andra klubbar är medgångssupportrar. Hejar på laget när det går bra och när det går dåligt så bryr de sig inte. Men egentligen är det väl så det ska vara. När det går dåligt ska supportrarna stötta laget så man kan vända på det.

Frågan är om inte anfallaren måste vända på sin och lagets dålig form redan i kväll mot de gamla lagkamraterna i Mjällby? Annars kan det nog börja brinna i knutar även för en spelare med Fejzullahus självförtroende. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.