AIK:s storsponsor Panaxia har gått i konkurs. Nu kan Solnaklubben drabbas av fallet.
1 av 2
AIK:s storsponsor Panaxia har gått i konkurs. Nu kan Solnaklubben drabbas av fallet. - Foto: SCANPIX
Panaxia försattes i konkurs den 5:e september i år. Företaget har varit en av AIK:s främsta sponsorer sedan 90-talet.
2 av 2
Panaxia försattes i konkurs den 5:e september i år. Företaget har varit en av AIK:s främsta sponsorer sedan 90-talet. - Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX

AIK riskerar miljonsmäll

Panaxias konkurs kan bli en dyr historia för AIK. Klubben riskerar att tvingas betala mångmiljonbelopp – men klubbens vd dementerar det hela.


STOCKHOLM. Panaxia har sedan 90-talet varit nära sammankopplat med AIK, främst som sponsor. Företagets konkurs kan nu drabba fotbollsklubben. Enligt uppgifter ska klubben ha fått ett lån på elva miljoner kronor 2009 – men vd:n Thomas Edselius dementerar att så är fallet.

– Det har inte lånats ut några elva miljoner till oss. Även om detta var före min tid, så kan jag säga att det har vi inte fått, säger Edselius till Dagens industri.

Det ska ha varit i oktober 2009 som lånet skett. Orsaken var att AIK inte hade pengar att betala ut löner till sina tränare och spelare. Detta uppgav Panaxias dåvarande vd Thomas Gravius enligt en insatt källa till Dagens industri.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.