Kwame Karikari - målskytt i Eindhoven.
1 av 11
Kwame Karikari - målskytt i Eindhoven. - Foto: Bildbyrån
Först rundade han målvakten Tyton.
2 av 11
Först rundade han målvakten Tyton. - Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Sedan tofflade han in bollen i målet bakom den desperata backen Marcelo.
3 av 11
Sedan tofflade han in bollen i målet bakom den desperata backen Marcelo. - Foto: Bildbyrån
Jermaine Lens kvitterade med cirka tio minuter kvar.
4 av 11
Jermaine Lens kvitterade med cirka tio minuter kvar. - Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Martin Lorentzson bjuds på en flygtur.
5 av 11
Martin Lorentzson bjuds på en flygtur. - Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Kevin Strootman glidtacklar Martin Mutumba.
6 av 11
Kevin Strootman glidtacklar Martin Mutumba. - Foto: Bildbyrån
Ivan Turina stoppar en framstörtande Georginio Wijnaldum.
7 av 11
Ivan Turina stoppar en framstörtande Georginio Wijnaldum. - Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Lalawele Atakora och Jetro Willems. Precis som i matchen mot CSKA Moskva tidigare i år spelade AIK med Amnestyloggan på tröjorna på grund av förbud mot alkoholreklam.
8 av 11
Lalawele Atakora och Jetro Willems. Precis som i matchen mot CSKA Moskva tidigare i år spelade AIK med Amnestyloggan på tröjorna på grund av förbud mot alkoholreklam. - Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Turina räddar en bra PSV-chans.
9 av 11
Turina räddar en bra PSV-chans. - Foto: Bildbyrån
AIK:s tränare Andreas Alm.
10 av 11
AIK:s tränare Andreas Alm. - Foto: Bildbyrån
Karikari - från Stora Valla till Philips Stadion.
11 av 11
Karikari - från Stora Valla till Philips Stadion. - Foto: Bildbyrån

Här säkrar han AIK:s första Europa League-poäng

Kwame Karikari var utlånad till superettan i början av säsongen. På torsdagen var han nära att bli matchvinnare - mot PSV Eindhoven.


PSV Eindhoven-AIK

Målen: 0-1 (61) Kwame Karikari, 1-1 (80) Jermaine Lens.

Varningar, PSV: Kevin Strootman.
Varningar, AIK: Ivan Turina, Daniel Majstorovic.

EINDHOVENKwame Karikari kom fri efter en långboll från vänsterbacken Nils-Eric Johansson. Efter att ha rundat målvakten blev en felträff till en fullträff för ghananen och bollen rullade in i mål. 1-0 till AIK på Philips Stadion i Eindhoven mot PSV - och en skräll var på väg.

Men PSV:s snabbe ytter Jermaine Lens ville annat. Han vann motlägg på motlägg och tog sig förbi mittbacken Per Karlsson. Sedan fick han på något sätt in bollen över målvakten Ivan Turina.

Det var sedan mycket nära att costaricanen Celso Borges avgjorde på stopptid. Helt fri i straffområde valde han att lägga sig och nicka i stället för att bara skjuta in bollen i mål.

Vänsterbacken kunde ha blivit målskytt direkt

Det kunde faktiskt ha blivit en riktig drömstart för "Gnaget". Vänsterbacken tillika lagkaptenen Nils-Eric Johansson fick helt öppet mål på en hörna men sköt i stolpens yttersida.

De svartgula stod annars upp bra i den första halvleken och hade flera farliga spelvändningar. Samtidigt hade PSV svårt att ta sig igenom ett kompakt AIK-försvar och gigantiske Turina i mål.

Karikari var i början av säsongen utlånad till Degerfors i superettan och det var nog ingen som trodde att han skulle göra mål efter mål i Europa League. Han blev till exempel målskytt i AIK:s bragdmatch mot CSKA Moskva på bortaplan i kvalet.

Inför matchen hade AIK-supportrarna demonstrerat för att få fler biljetter än de drygt 1 250 som de hade rätt till. Enligt Uefa:s utsända var det dock cirka 2 000 svartgula på plats och de lät betydligt mer än hemmafansen på ett i övrigt öde Philips Stadion.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.