Malmö har guldet i sikte.
Malmö har guldet i sikte. - Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren
Djurgården kvitterade bara några minuter efter MFF:s första mål.
Djurgården kvitterade bara några minuter efter MFF:s första mål. - Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren
Det räckte däremot inte hela vägen och matchen slutade 3-1 till Malmö.
Det räckte däremot inte hela vägen och matchen slutade 3-1 till Malmö. - Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren

Malmö fortsatte att leverera mot uselt DIF

Malmö fortsätter att slåss om guldet efter fredagens vinst med 3-1.

Det första målet i matchen kom i den 20:e matchminuten efter en fin knorr som gick rakt i krysset från kanten av straffområdet. Målgörare var Malmös Simon Thern

Efter bara några minuter var det däremot dags för kvittering. Denna gång efter ett misstag i hemmalagets försvar som gav Djurgårdens Peter Nymann Mikkelsen chansen att göra 1-1.

Den första halvleken förblev därefter mållös.

Två mål, två anfall

Efter att MFF:s Tokelo Rantie snurrat upp halva DIF-försvaret spelades bollen fram till Markus Halsti som distinkt satte in 2-1-målet.

Stockholmarna förlorade självkänslan och redan i nästa anfall var det dags igen. Jiloan Hamad gjorde matchens sista mål efter en passning från Daniel Larsson

Men det kunde ha blivit fler mål - dessvärre för Malmö missade hemmalaget fler chanser än vad de satte i andra halvlek.