Allsvenskans hårdaste lägger inte fingrarna emellan. Andreas Johansson, till vänster, är den allsvenske spelaren som orsakat flest frisparkar under säsongen.
1 av 3
Allsvenskans hårdaste lägger inte fingrarna emellan. Andreas Johansson, till vänster, är den allsvenske spelaren som orsakat flest frisparkar under säsongen. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Alltid tuffa närkamper.
2 av 3
Alltid tuffa närkamper. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Själv tycker han inte att han spelar så hårt.
3 av 3
Själv tycker han inte att han spelar så hårt. - Foto: Stefan Jerrevång / Stefan Jerrevang

Han är allsvenskans hårdaste spelare

Andreas Johansson i IFK Norrköping lägger inte fingrarna emellan när det kommer till närkamper. Det kanske är därför han är Allsvenskans hårdaste spelare.


Andreas Johanssons säsong

Spelade matcher: 26

Utbytt: 0 gånger

Gula kort: 5

Röda kort: 0

Orsakade frisparkar: 50

Mål: 0

Målgivande passningar: 2

Andreas Johansson är den spelare i årets Allsvenska som har orsakat flest frisparkar av alla, femtio stycken. Men själv tycker han inte det är så farligt.

– Det beror väl på hur man ser det. 50 frisparkar på 26 matcher är väl inte så oerhört mycket. Det är väl lite så som vi spelar i Norrköping, det ska vara jobbigt att möta oss, säger han till Nyheter24

Johansson erkänner att han gillar när det smälls på lite.

– Jag gillar när det är hårda tag och tuffa matcher, men på ett ärligt sätt naturligtvis.

Hur kommer det sig att just du drar på dig fler frisparkar än andra?

 – Jag själv gillar att vara aggressiv i min spelstil. Sen är det ju så att ibland är bästa sättet att få stopp på en kontring att ta en frispark. Alla domslut har väl inte varit helt korrekta heller, man kanske skulle ha fått ett kort här och där, haha.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.