Fredag 24 Sep
Stockholm

Prodells plan: Förstöra Elfsborgs guldfest

Viktor Prodell och hans Åtvidaberg har planer på att stoppa Elfsborgs guldfest på söndag.
1 av 3
Viktor Prodell och hans Åtvidaberg har planer på att stoppa Elfsborgs guldfest på söndag. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
Prodell ligger på delad tredjeplats i den allsvenska skytteligan.
2 av 3
Prodell ligger på delad tredjeplats i den allsvenska skytteligan. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
14 baljor har det blivit för Eskilstunasonen.
3 av 3
14 baljor har det blivit för Eskilstunasonen. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix

Elfsborg ser ut att gå mot allsvenskt guld 2012. Åtvidaberg hemma är det sista hindret för boråsarna. Men det gästande laget har andra planer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta gäller inför sista omgången

Elfsborg 58 poäng 47–28 i målskillnad

Malmö FF 56 poäng 49–31 i målskillnad

Vid seger är Elsborg allsvenska mästare. Men vid kryss samtidigt som Malmö slår AIK går guldet troligtvis till Malmö, då de har fler gjorda mål. OM inte Elfsborg kryssar med 4-4 eller mer, då vinner istället Elfsborg på fler gjorda mål.

ÅTVIDABERG. Elfsborg är en seger från Lennart Johanssons pokal. Niondeplacerade Åtvidaberg kommer på besök på söndag och tanken är att Borås Arena ska agera skådeplats för den allsvenska guldfesten år 2012. Men Viktor Prodell i Åtvidaberg ser fram emot att stoppa guldfesten.

– Det ska mest bli kul att möta dem. De kommer säkert vara darriga i början och vi kan spela vårt spel och försöka vinna, säger Prodell till Nyheter24.

Prodell har haft en mer än lyckad säsong i Åtvidaberg och noterats för 14 mål, vilket ger honom en delad tredjeplats i skytteligan inför sista omgången.

– Ja, säsongen har gått bra och jag har gjort en del mål. Jag hade en liten dipp ett tag, men så är det.

Blir du kvar i Åtvidaberg nästa år?

– Just nu vet jag ingenting, det där bestäms i nästa vecka. Men det är klart man drömmer om Europa, det skulle vara kul. Men det är inget man tänker på. Nu fokuserar jag bara på den här matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela