Kennedy Igboananike är på väg att göra den "förbjudna övergången".
1 av 4
Kennedy Igboananike är på väg att göra den "förbjudna övergången". - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Nigerianen har bara spelat fem matcher i allsvenskan i år.
2 av 4
Nigerianen har bara spelat fem matcher i allsvenskan i år. - Foto: SCANPIX
Djurgården och AIK pratade om en övergång redan i somras men då backade Djurgården. Nu går Igboananikes kontrakt ut och han ska redan vara överens med AIK.
3 av 4
Djurgården och AIK pratade om en övergång redan i somras men då backade Djurgården. Nu går Igboananikes kontrakt ut och han ska redan vara överens med AIK. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Ett inte alltför för populärt klubbyte i fotbollssverige.
4 av 4
Ett inte alltför för populärt klubbyte i fotbollssverige. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Uppgifter: Dif-stjärnan blir AIK:are

Här är årets bomb i transfercirkusen. Kennedy Igboananike är klar för AIK men klubbarna vill inte bekräfta: "AIK vill och kan inte spekulera i framtiden för spelare som inte representerar klubben."


Förbjudna övergångar

Sharbel Touma – Djurgården till AIK år 1999.

Jesper Jansson – AIK till Djurgården år 1995.

STOCKHOLM. Den 23-årige nigerianen Kennedy Igboananike har haft en strulig säsong med Djurgården. Redan förra säsongen visade Dif:s tränare Magnus Pehrsson att han inte var intresserad av att behålla nigerianen. Den här säsongen har det bara blivit fem matcher för honom i allsvenskan. 

Även tidigare har ett rykte florerat om att Igboananike ska vara på väg till rivalen AIK – enligt Expressen var klubbarna överens om en övergång redan i somras – men då ska Djurgården dragit sig tillbaka. Dock ska Igboananike och AIK, bakom Djurgårdens rygg, ha ett muntligt avtal om en övergång när hans kontrakt går ut nu i vinter. 

Nigerianen har till och med tackat nej till två erbjudanden utomlands för att få spela med AIK.

AIK varken bekräftar eller förnekar uppgifterna.

–  AIK vill och kan inte spekulera i framtiden för spelare som inte representerar klubben, säger klubbens scoutingchef Björn Wesström till Expressen.

Det finns några exempel genom tiderna där spelare har gått från mellan AIK och Djurgården eller tvärtom. Sharbel Touma lämnade Djurgården för AIK 1999 och Jesper Jansson flyttade från Solnaklubben till Stockholms stadion 1995. Ett klubbyte som uppmärksammades mycket i media.

/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!