Black Army:s ordförande Daniel Wilhelmsson tänker inte tillåta MFF-fansen att storma planen: "Det är vår match".
1 av 5
Black Army:s ordförande Daniel Wilhelmsson tänker inte tillåta MFF-fansen att storma planen: "Det är vår match". - Foto: SCANPIX/Black Army
Det troliga är att AIK redan är ute ur guldracet men Wilhelmsson tror att de även kommer stoppa MFF från guldet: "Jag är tämligen säker".
2 av 5
Det troliga är att AIK redan är ute ur guldracet men Wilhelmsson tror att de även kommer stoppa MFF från guldet: "Jag är tämligen säker". - Foto: SCANPIX
"Matchen är speciell. Det är vår match", säger Wilhelmsson om att det är sista allsvenska hemmamatchen på Råsunda.
3 av 5
"Matchen är speciell. Det är vår match", säger Wilhelmsson om att det är sista allsvenska hemmamatchen på Råsunda. - Foto: SCANPIX
MFF-supportrarna kommer nog dock vilja storma planen.
4 av 5
MFF-supportrarna kommer nog dock vilja storma planen. - Foto: SCANPIX
En liten falang vid namn "MFF:are i Stockholm" har satt upp klistermärken med texten "Dags att riva råttboet" i Stockholm.
5 av 5
En liten falang vid namn "MFF:are i Stockholm" har satt upp klistermärken med texten "Dags att riva råttboet" i Stockholm. - Foto: ANDREAS HILLERGREN/SCANPIX

"MFF kan dra åt skogen"

"Det här är vår match. De får åka hem och fira." AIK kommer inte tillåta något guldfirande för Malmö på Råsunda på söndag.


Så avgörs guldstriden

Torsdag: Mjällby–Elfsborg, Malmö FF–Örebro, Häcken–AIK

Söndag: GIF Sundsvall–Häcken, Elfsborg–Åtvidaberg, AIK–Malmö FF.

STOCKHOLM. Matchen mellan AIK och Malmö FFRåsunda kan bli avgörande i guldstriden på söndag. Om det vill sig väl för Skånelaget kommer de fira guld på Råsunda. Något som AIK-fansen inte tycker om – särskilt inte med tanke på att det är lagets sista allsvenska match på den klassiska arenan.

– De kan dra åt skogen. Den här matchen är speciell. Råsunda fyller 75 år, det här är vår match. De får åka hem och fira i Malmö, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson till Nyheter24.

Till Aftonbladet sa Wilhelmsson att han kunde "garantera att inga Malmlösupportrar ska vara på Råsundas gräs"

Vad menade du med det egentligen?

– Att AIK får ta in tillräckligt med poliser och säkerhetsvakter för att de inte ska kunna storma planen.

Men du sa ju att "du kunde garantera"?

– Ja, jag personligen kommer inte stå i bortasektionen och stoppa dem.

Supporterkampen mellan MFF och AIK börjar hetta till rejält nu. Gruppen MFF:are i Stockholm har alldeles särskilda klistermärken de sätter upp över Stockholm med texten: "Dags att riva råttboet".

https://twitter.com/MartinOstling/status/263578445089476608

Daniel Wilhelmsson tycker bara att det är löjligt.

– Det är bara barnsligt. Vi får se sedan på söndag vad de säger. De får kalla Råsunda vad de vill men de kommer stå där med långa hakor sen.

Black Armys ordförande är övertygad om att Malmö FF inte ens kommer att få möjligheten att fira ett guld på söndag.

– Det kommer inte bli något guld för MFF. Jag är tämligen säker på det. De kommer komma till ett fullsatt Råsunda fylld av AIK:are. Det klarar de inte av.

När MFF senast tog SM-guld 2010 såg det ut så här. Frågan är vad som skulle hända om liknande scener tog vid på Råsunda på söndag?


/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.