AIK:s ytterback Martin Lorentzson har offensiven som sin främsta styrka.
1 av 3
AIK:s ytterback Martin Lorentzson har offensiven som sin främsta styrka. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Lorentzson har dykt upp i helt rätt lägen denna säsong. Här firar han sitt mål i toppmötet mot Elfsborg.
2 av 3
Lorentzson har dykt upp i helt rätt lägen denna säsong. Här firar han sitt mål i toppmötet mot Elfsborg. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRŅN
Sammanlagt har det blivit fyra mål på 27 matcher i Allsvenskan med två omgångar kvar.
3 av 3
Sammanlagt har det blivit fyra mål på 27 matcher i Allsvenskan med två omgångar kvar. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Han är årets allsvenska försvarare

Ytterbacken som är ett av AIK:s främsta anfallsvapen och skrällhjälte mot ryska jättarna CSKA Moskva. Martin Lorentzson är årets allsvenska försvarare enligt Nyheter24.


Om Martin Lorentzson

Födelsedatum: 21 juli 1984

Längd: 1,79 m

Vikt: 70 kg

Nuvarande klubb: AIK

Nummer: 16

Position: Försvarare

Tidigare klubbar: Assyriska FF

STOCKHOLM. Han har en tendens att vara på rätt plats vid rätt tillfälle – i offensiven. Det är just för sina vassa löpningar och förmåga att avgöra viktiga matcher som Martin Lorentzson utses till är årets allsvenska försvarare av Nyheter24.

– Jaha, tack. Det är bara tacka och ta emot, säger ytterbacken när han får beskedet av Nyheter24.

Lorentzon har övertygat både i Allsvenskan och Europa League. På 27 matcher har det blivit fyra mål från den offensive backen. Höjdpunkten var när han blev hjälte i AIK:s bragdartade seger mot ryska jättarna CSKA Moskva i Europa League-kvalet. Men han är inte särskilt exalterad över den händelserika säsongen.

– Den har varit bra, helt ok. Samtidigt är det mycket som kan bli bättre, säger Lorentzson.

Efter att AIK missat att haka på i guldstriden väljer ytterbacken att blicka framåt – och skickar en passning till konkurrenterna inför kommande säsong.

– Denna säsong har varit lite upp och ner, vi hade gärna legat kvar i guldstriden, men det är bara köra på. Vi har en bra trupp, nu gick det inte vägen i år, men det kommer göra det nästa.

Avslutningsvis är Lorentzson inte orolig för att Malmö ska förstöra AIK:s sista match på Råsunda med ett SM-guld.

– Vem har sagt att Malmö vinner guld? Så länge inte vi vinner så bryr jag mig inte, avslutar den 28-årige försvararen.

/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.