Sebastian Rajalakso kvitterade med matchens sista spark.
1 av 3
Sebastian Rajalakso kvitterade med matchens sista spark. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Dwight Miller hade innan dess räddat en straff från Erton Fejzullahu.
2 av 3
Dwight Miller hade innan dess räddat en straff från Erton Fejzullahu. - Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
Ex-djurgårdaren Sharbel Touma öppnade målskyttet i matchen och såg länge ut att säkra det allsvenska kontrakt för Syrianska.
3 av 3
Ex-djurgårdaren Sharbel Touma öppnade målskyttet i matchen och såg länge ut att säkra det allsvenska kontrakt för Syrianska. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Här sänker Rajalakso Syrianska

Ex-djurgårdaren Sharbel Toumas mål och en straffräddning såg ut att säkra det allsvenska kontraktet för Syrianska. Då klippte Sebastian Rajalakso till med matchens sista spark för Djurgården.


Djurgården - Syrianska 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Sharbel Touma (45), 1-1 Sebastian Rajalakso (90+3).

Varningar: Dif: Daniel Sjölunda, James Keene. Syrianska: Anders Bååth-Sjöblom.

Övriga resultat:

Helsingborg - IFK Göteborg 2-0

Kalmar - IFK Norrköping 0-2

Åtvidaberg - GIF Sundsvall (1-0) (avbruten på grund av elavbrott).

STOCKHOLM. Syrianska såg ut att ha säkrat det allsvenska kontraktet efter Sharbel Toumas 1-0-mål och en lysande straffräddning av Dwight Miller. Men på matchens absolut sista spark såg Sebastian Rajalakso till att rädda en poäng åt Djurgården.

– Jag är oerhört besviken över att vi inte får med oss tre poäng här. Det känns jävligt tungt att tappa på det här sättet, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till C More.

Ex-djurgårdare bakom 1-0-målet

Syrianska tog ledningen genom två före detta Djurgårdsspelare. Johan Arneng spelade fram till Sharbel Touma i den första halvlekens slutskede som fixade matchens första mål.

När sedan Daniel Sjölund tacklades omkull efter dryga timmen spelad tilldömdes Djurgården straff. Men Dwight Miller stod för en spektakulär enhandsräddning på Erton Fejzullahus straff. En räddning som såg ut att säkra kontraktet för gästerna. Men Rajalakso höll sig framme i slutskedet och kvitterade.

Poängen innebär att Syrianska för tillfället har tre poäng fler än Sundsvall på kvalplatsen. Sundsvall som i sin tur inte fick spela färdigt matchen mot Åtvidaberg efter strömavbrott på Kopparvallen. Strömmen gick vid ställningen 1-0 till hemmalaget och med mindre än halvtimmen kvar på klockan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!