Allsvensk profil misstänkt för våldtäkt mot barn

- 19/11/2012, 16:21 -
Den misstänkta våldtäkten ska ha skett den åttonde november.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett den åttonde november.

JESSICA GOW / SCANPIX

En allsvensk fotbollsspelare är anhållen för att ha förgripit sig mot ett barn. Fotbollsspelaren blev anhållen i lördags och kan bli häktad under tisdagen.

MALMÖ. En meriterad allsvensk fotbollsspelare sitter just nu anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt anmälan ska övergreppet ha skett i Malmö den åttonde november. Spelaren blev anhållen i lördags och under tisdagen ska den ansvarige åklagaren besluta om han ska häktas eller inte.

– Troligtvis inte men jag bestämmer det imorgon bitti. Men han kommer under alla omständigheter sitta kvar till i morgon bitti, säger den ansvarige åklagaren till Expressen.

– Min klient förnekar brott. I övrigt har jag inga kommentarer, säger spelarens advokat till Expressen

Klubben har nåtts av nyheten att en av deras spelare har anhållits. 

– Vi känner stor sorg och vi känner deltagande med både honom och henne. Man stöttar så mycket man kan och vi känner inte bara får vår person, utan alla inblandade parter, säger klubbledaren inom föreningen enligt Aftonbladet.

– Troligtvis inte men jag bestämmer det imorgon bitti. Men han kommer under alla omständigheter sitta kvar till i morgon bitti, säger åklagaren.

Klubbledaren är även han förtegen men förklarar att föreningen påverkas av att spelaren misstänks för övergreppet.

– Det är självklart en allvarlig sak och därför är det på det mänskliga planet väldigt stort, det är det, säger han till Aftonbladet