Den allsvenske stjärnan riskerar att dömas till mellan två och sex års fängelse för våldtäkt mot barn.
Den allsvenske stjärnan riskerar att dömas till mellan två och sex års fängelse för våldtäkt mot barn. - Foto: SCANPIX

Allsvenske stjärnan frisläppt - men visste att flickan var 14

UPPDATERAD. Den allsvenska profilen som misstänks för sexuellt utnyttjande av underårig släpptes på fri fot under tisdagen. Men han visste om att flickan bara var 14 år.


Ur brottsbalken - kapitel 6, § 4:

4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.

I lördags anhölls en allsvensk fotbollsstjärna, med landslagsmeriter, misstänkt för våldtäkt mot barn efter en händelse som ska ha inträffat den åttonde november. Mannen förhördes under söndagen och nekar till brott. Flickan som ska ha utsatts för brottet är fjorton och ett halvt år gammal.

Flickan förhördes av polisen under måndagen.

Under tisdagsförmiddagen släpptes spelaren på fri fot. 

–  Han är fortfarande misstänkt för brott. Vi har redan hört många personer och bedömer att det inte finns någon risk att han förstör utredningen på fri fot, säger kammaråklagare Ulrika Rogland till Expressen.

Enligt spelarens advokat kommer brottsrubriceringen att ändras till sexuellt utnyttjande av barn.

– Han kommer inte att bli åtalad för något våldtäktsbrott. Det har varken förekommit hot eller våld. Om det ens blir något åtal kan det möjligen bli fråga om sexuellt utnyttjande av underårig, säger advokaten Jan-Anders Hybelius till Aftonbladet.

"Ingen diskussion om ålder"

Ulrika Rogland säger att spelaren visste om flickans ålder.

– Alltså, jag kan säga att det är ingen diskussion här om ålder. Det är inget problem i detta fallet. Det har varit helt klart hur gammal hon var. Och det är heller ingenting som han har nekat till, säger Rogland till Aftonbladet. 

"Får inte uttala oss"

Den berörda klubben lägger nu locket på.

– Har inga kommentarer kring det, tyvärr, svarar en av klubbens spelare till Nyheter24.

– Vi får inte uttala oss om det här ärendet, säger en annan av spelarna.

– Vi kommer inte att prata om hur vi agerar. Inte mer än att vi stöttar alla inblandade så bra vi kan. Vi känner stor medkänsla med alla inblandade parter, säger en klubbrepresentant till Sydsvenskan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.