Allsvenske stjärnan tog kontakt med flickan på Facebook

- 21/11/2012, 08:42 -
Den allsvenske profilen kommer med all sannolikhet att åtalas.

Den allsvenske profilen kommer med all sannolikhet att åtalas.

SCANPIX

Den allsvenske stjärnan som har haft sex med en 14-årig flicka kommer att åtalas. Det bekräftar åklagaren under onsdagen.

Den åttonde november påstås den allsvenske fotbollsspelaren och den 14-åriga flickan ha haft sex. Under tisdagen kom det fram att spelaren visste att flickan var under 15 år.

Mannen, som träffade flickan via Facebook, kommer nu att åtalas för handlingen.

– Därför att hon är under 15 år. I de fall där man inte åtalar är när man är väldigt nära i ålder, när det har varit en ömsesidig relation, säger den ansvarige åklagaren Ulrika Rogland till Sydsvenskan. 

"Nej, jag vill inte prata"

Under tisdagen släpptes den allsvenske spelaren, som har spelat landslagsfotboll, efter att varit anhållen i 72 timmar. Själv vill han inte uttala sig om misstanken mot honom.

– Nej, jag vill inte prata, säger han till Expressen.

Med tanke på att Rogland inte valde att häkta fotbollsspelaren kommer han, av allt att döma, inte åtalas för våldtäkt mot barn. Även om åklagaren är kryptisk.

– Det är för att det inte är helt självklart att han kommer åtalas för våldtäkt av barn, det kan bli sexuellt utnyttjande av underårig, säger hon till Sydsvenskan. 

"Kan säga att det inte är någon våldtäkt"

Fotbollsspelarens advokat Jan-Anders Hybelius har berättat för sin klient att han troligen kommer att åtalas – men är hoppfull inför en eventuell rättegång.

– Det finns en ventil ut i lagstiftningen, där man i vissa fall kan undgå ansvar. Det är inte alls omöjligt att vi kommer åberopa det vid en rättegång, säger han till Sydsvenskan. 

Varken åklagaren eller spelarens advokat vill gå in på vad exakt som har hänt.

– Jag kan inte säga så mycket om hur det gått till, men jag kan i alla fall säga att någon våldtäkt är det inte, säger advokat Hybelius medan åklagare Rogland är mer hemlighetsfull:

– Det går jag inte in på. Jag säger bara att de har medgett att de haft kontakt. Sen kanske man kan dra slutsatser, säger hon till Sydsvenskan