Sharbel Touma väljer mellan lyxiga Dubai eller Lebron James Miami.
1 av 3
Sharbel Touma väljer mellan lyxiga Dubai eller Lebron James Miami.
David Elm är en enkel man, semestern spenderas bäst med familjen och massor av mat.
2 av 3
David Elm är en enkel man, semestern spenderas bäst med familjen och massor av mat.
Emil Salomonsson tar ingen semester. Han tränar på. För det är så vinnare gör.
3 av 3
Emil Salomonsson tar ingen semester. Han tränar på. För det är så vinnare gör.

Så firar de allsvenska stjärnorna semester

Höstens mörker har sedan länge lagt sig över Sverige. De allsvenska klubbarna jobbar febrilt för att värva nya spelare. Men för spelarna själva väntar lite välbehövlig semester.


Fler semesterfirare:

Erik Johansson, Gais

– Jag ska till New York och hälsa på en god vän som bor där.

Daniel Andersson, Helsingborg

– Jag ska snickra på huset, äta julbord och träna

Martin Lorentzon, AIK

– Ska nog inte iväg någonstans har ju fått tillskott i familjen nyligen så det blir hemmasemester. Om det blir något så kan det bli en tripp till fjällen över nyår kanske.

Jiloan Hamad, MFF

1: Jag ska till Kurdistan och hälsa på släkten. Är där i två veckor, den irakiska delen.

David Wiklander, Norrköping

– Umgås med vänner och familj samt flytta till ny bostad. Arbeta lite.

Emil Hedvall, Gefle

– Är på Kap Verde nu. Bada, sola och ha riktig semester.

Alexander Milosevic, AIK

– Kommer åka till Thailand två veckor med kompisar från Rissne. 

Simon Tibbling, Dif

– Ska gå i skolan och träna lite på egen hand på semestern

Det har varit en tuff säsong för många allsvenska spelare. Efter att ha slitit vecka ut och vecka in på fotbollsplanen är det äntligen dags för spelarna att varva ner. Nyheter24 har kontaktat flera profiler för att se hur de kommer att spendera sin semester. Är det med en paraplydrink på playan eller är det skidsemester i Sälen?

– Om jag åker iväg blir det till Miami eller Dubai, säger Sharbel Touma till Nyheter24.

Guldhjälte firar med julmat

De flesta verkar vara ganska sugna på att ta det lugnt, umgås med familjen och njuta av ledigheten. Just att få äta lite julmat verkar vara något som stjärnorna längtar efter. Det kan bli tomma magar som återvänder till försäsongsträningen i början av januari.

– Det är bara en Londontripp inplanerad, det kan bli en solresa också men vi får se. Främst ska jag ta det lugnt och vara med familjen. Samt äta otroligt mycket julmat, säger Elfsborgs David Elm.

IFK tillbaka i träning

IFK Göteborg har redan haft sin semester och återvänder till träning den tredje december. Lagets mittfältare Philip Haglund har sett till att ha sin första riktiga semester på tre år och passade därför på att besöka hemmet Stockholm och familjens lantställe i Skåne.

– Jag håller igång med fotbollen men annars har jag bara tagit det lugnt. Det var över tre år sedan jag var hemma mer än en vecka, så nu passade jag på att vara med familj och vänner.

Lagkamraten Emil Salomonsson förstår inte alls hur Haglund hunnit med en riktig semester.

– Semester? Vad är det? Nej vi börjar på måndag, vinnare vilar inte, säger Salomonsson.

"Fått ställa in allt"

Häckens Mohammed Ali Khan hade storartade planer för sina lediga veckor, men allt föll i kras sedan hans mamma blivit mycket sjuk.

– Planen var att åka till Thailand i två veckor och sedan Orlando, Florida, två veckor med familjen. Jag har fått ställa in allt. Biljetterna gick åt spillo. Min mamma blev allvarligt sjuk för en och en halv vecka sedan. Det blir att vara hemma och ta hand om min mor och alla omkring. Jag tränar på gym tre till fyra gånger i veckan för att inte tappa för mycket och sen jobbar jag en del. Inte alls den semester jag tänkt mig, säger han.

Nyheter24 önskar naturligtvis Ali Khans mor god bättring.

Hur de än väljer att fira sina semestrar så lär ingen av spelarna eller fansen tacka nej till tre riktiga godbitar från säsongen som varit.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.