Mohamed Bangura kommer under 2013 att klä sig i andra gulsvarta kläder. Han är nämligen klar för Elfsborg.
1 av 6
Mohamed Bangura kommer under 2013 att klä sig i andra gulsvarta kläder. Han är nämligen klar för Elfsborg. - Foto: Scanpix/Faksimil Elfsborg Obs Montage!
När nyheten om att Elfsborg lånar in Bangura spred sig på Twitter expolderade flödet och besvikna AIK-fans uttryckte sin ilska och sorg.
2 av 6
När nyheten om att Elfsborg lånar in Bangura spred sig på Twitter expolderade flödet och besvikna AIK-fans uttryckte sin ilska och sorg. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andreas Alm vill inte uttala sig om Elfsborgs värvning innan allt är klart. – Det blir bara massa spekulationer då.
3 av 6
Andreas Alm vill inte uttala sig om Elfsborgs värvning innan allt är klart. – Det blir bara massa spekulationer då. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Sportchefen Jens T Andersson lär inte vara nöjd med att tappa Bangura.
4 av 6
Sportchefen Jens T Andersson lär inte vara nöjd med att tappa Bangura. - Foto: Scanpix
Och nu kräver fansen en förklaring till varför Bangura inte valde AIK.
5 av 6
Och nu kräver fansen en förklaring till varför Bangura inte valde AIK.
23-åringen lånas ut från Celtic till Elfsborg.
6 av 6
23-åringen lånas ut från Celtic till Elfsborg. - Foto: Bildbyrån / Tom Main

Bomben: Elfsborg snor Bangura från AIK

Här kommer årets stora allsvenska chockvärvning. Den före detta AIK-spelaren Mohamed Bangura är klar för Elfsborg.


BORÅS/STOCKHOLM. Mohamed Bangura har gjort succé under sina två sejourer i AIK och kommit att bli en favorit hos AIK-fansen. 

Men den senaste nyheten kring Bangura lär reta gallfeber på AIK-anhängare. Celtic, som Bangura tillhör, har nämligen kommit överens med Elfsborg om att låna ut anfallaren till de allsvenska mästarna under kommande säsong, uppger Borås Tidning. I Elfsborg kommer han även att bli allsvenskans bäst betalde spelare med ungefär 300 000 kronor i månaden, skriver Aftonbladet.

Klockan 18.00 i kväll har Elfsborg kallat till en presskonferens. Än så länge har klubben dock inte bekräftat värvningen.

– Innan Elfsborg bekräftat något vill jag inte uttala mig, då blir det bara massa spekulationer, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Nyheter24.

I november förra året uttalade sig Bangura något kryptiskt om sin fortsättning i allsvenskan.

– Ja, jag kommer att spela på den nya arenan. Jag kommer att spela där snart, vänta och se, sa Bangura enligt Fotbollstransfers.

Bangura lär inte behöva vänta länge på att få motta AIK-fansens vrede. Elfsborg och AIK drabbar nämligen samman på Borås Arena redan i den allsvenska premiäromgången den första april.

På Twitter exploderade spekulationerna efter denna tweet:


Reaktionerna bland AIK-fansens lät sedan inte vänta på sig.






Fans från andra stockholmslag var dock mer skadeglada.




Här gör Bangura mål på Elfsborg i AIK-tröjan - hur blir det i år?


/
AIK
/
/
Lan
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.