Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bojan: "Bangura ljuger"

- 25/01/2013, 10:21 -
Bojan Djordjic tror inte på Mohamed Bangura.
1 av 3

Bojan Djordjic tror inte på Mohamed Bangura.

SCANPIX

Djordjic tror inte på att Bangura är ledsen över att gå till Elfsborg.
2 av 3

Djordjic tror inte på att Bangura är ledsen över att gå till Elfsborg.

SCANPIX SWEDEN

Den förre AIK:aren är övertygad om att Bangura går till Elfsborg för pengarna och chansen i Champions League.
3 av 3

Den förre AIK:aren är övertygad om att Bangura går till Elfsborg för pengarna och chansen i Champions League.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Mohamed Bangura valde bort AIK och gick till Elfsborg för Champions League-kval och pengar – det hävdar den förra AIK:aren Bojan Djordjic.

STOCKHOLM. När det under torsdagen blev klart att Mohamed Bangura väljer Elfsborg över AIK i allsvenskan var irritationen stor bland AIK:are på twitter. Särskilt ex-AIK:aren Bojan Djordjic hade svårt att lägga band på sig själv på det sociala mediet. 


Nu har Djordjic kommenterat Celtic utlån även på sin blogg på Fotbolldirekt. BP-spelaren tror inte på att Bangura "tvingades" att välja Elfsborg som det lät under torsdagens presskonferens.

– Mina enda val var att stanna i Sverige, eller flytta till länder som Norge eller USA. Det var lite av en chock för mig. När Elfsborg dök upp kändes det som det bästa alternativet. Om AIK hade haft råd med klausulerna med Celtic så hade det inte varit något att tänka över för mig, då hade jag gärna stannat i AIK, sa Bangura till Expressen.

Djordjic tvekar minst sagt på Banguras ord. 

"Jag tror inte att han är så nere som han såg ut, möjligtvis lite skamsen eftersom att han vet hur mycket det här kommer påverka AIK-fansens syn på honom", skriver han i bloggen.

"Hade Bangura velat gå till AIK hade Mörk löst det"

Djordjic skriver att Bangura var en "adopterad AIK:are" men att han nu har förstört sin relation till "de flesta" av AIK-fansen. Hans tes är framför allt att AIK har för bra relationer med Celtic för att den skotska klubben plötsligt ska ha blundat för Solna-klubben. Sedan tror han även att, om Bangura verkligen hade velat spela i AIK, så hade hans agent Patrick Mörk löst det åt honom.

"Hade Bangura verkligen velat gå till AIK hade Patrick Mörk löst det honom. Med lägre lön och uteblivet Champions league-kval som följd. Nu valde han en högre lön och Champions league-kval istället. Försök inte lura i folk någonting annat, skriver han på Fotbolldirekt

Mörk å andra sidan försvarar både AIK och Bangura.

Sedan ska man vara medveten att inte ens Bojan Djordjic själv anser sig vara objektiv i frågan.