Erik Törnros tycker att det finns vissa likheter mellan Gefle och Barcelona.
1 av 3
Erik Törnros tycker att det finns vissa likheter mellan Gefle och Barcelona. - Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix
Törnros tycker även att att han själv har vissa likheter med Zlatan Ibrahimovic.
2 av 3
Törnros tycker även att att han själv har vissa likheter med Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Pernilla Wahlman
Pelle Olsson siktar på en förbättring av spelet i laget, en högre position i tabellen än förra året är inte lika viktigt.
3 av 3
Pelle Olsson siktar på en förbättring av spelet i laget, en högre position i tabellen än förra året är inte lika viktigt. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

"Jag och Zlatan har fått jobba mer med vår teknik"

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – och den här gången har vi pratat med Gävles svar på Zlatan Ibrahimovic.


Nyheter24 tippar

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Gefle IF

12.

13.

14.

15.

16.

Resultat

27/1: IFK Mariehamn–Gefle IF 0–1

2/2: Gefle IF–Djurgården 1–2

9/2: Gefle IF–Brommapojkarna 0–0

16/2: Gefle IF–Syrianska 0–1

2/3: Gefle IF–Varbergs BOIS 3–2

10/3: Gefle IF–Assyriska 5–1

17/3: Helsingborg–Gefle IF 3–1

GÄVLE. Inför helgens möte med Helsingborg i Svenska cupen beskrev den forne landslagsspelaren Erik Edman i Helsingborgs Dagblad Gefle IF som Sveriges Barcelona. Gefles nye anfallslöfte, tillika Zlatanjämförde Erik Törnros, håller till viss del med i hyllningen. 

– Vi har en tydlig spelidé, precis som Barcelona. Alla i laget vet vad de ska göra, det är väl den likheten jag kan se. Pelle Olsson gör ett jättejobb, det är hans förtjänst att vi har så tydligt för oss vad allas uppgifter är, säger 19-åringen till Nyheter24

"Gjort samma som Zlatan"

I Gävle talas det om att Törnros är stadens svar på Zlatan. Även om han inte är helt överens med bilden ser han vissa likheter. 

 – Haha, nja, till viss del kanske. Jag är en ganska stor kille (193 centimeter lång reds.anm.), och vi större behöver jobba mer med vår teknik än va de mindre spelarna behöver. Jag tror att jag har gjort det på samma sätt som Zlatan, med mycket spontanfotboll med kompisarna, där mer lek och finess tillåts. På träningarna är det mer styrt. 

GIFs tränare Pelle Olsson tycker inte att likheterna mellan Törnros och Ibrahimovic är så stora. 

– Han är en stor forward med goda egenskaper. Snabb, stor och stark med god teknik, men ingen större likhet mellan honom och Zlatan. Erik är Erik.

"Jävligt bra forwards" 

Törnros, som lånades ut till nysatsande Brage under den senare halvan av förra säsongen, hoppas självklart på mycket speltid – men säger att konkurrensen är hård. 

– Vi har jävligt bra forwards, och självklart sporrar det mig. Just nu njuter jag av livet och jobbar stenhårt varje träning för att bli bättre. Självklart vill jag spela, och får jag chansen kommer jag att ta den och utnyttja den på bästa sätt. Jag har haft en försäsong utan skadeproblem till skillnad från förra året och känner mig mycket mer redo inför årets serie. 

Olsson berättar att det är en god känsla i laget efter Svenska cupen där Gefle var nära att ta sig vidare, men gick bet i sista matchen efter en snöplig förlust mot Helsingborg. Förhoppningarna inför säsongen är att förbättra sig som lag, något som väger tyngre än en hög placering. 

– Det är en oviss serie och det krävs relativt lite för att gå från övre halvan av mitten till bottenstriden. Förbättring av spelet behöver inte betyda förbättring av position. 

Nyheter24 har tippat GIF som 11:a i tabellen, vad säger du om det? 

– Det låter ju logiskt, eftersom vi hamnat i de krokarna under de senaste åren. Men förbättrar vi vårat spel, gör fler mål och släpper in färre så tror och hoppas jag på en niondeplacering eller till och med högre. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.