Alla dessa har fått en plats på listan över de bästa värvningarna 2013 i allsvenskan.
1 av 6
Alla dessa har fått en plats på listan över de bästa värvningarna 2013 i allsvenskan. - Foto: Bildbyrån
Stefan Selakovic kommer med sin rutin att bidra med mycket till sin gamla klubb, likväl nykomlingarna, Halmstad.
2 av 6
Stefan Selakovic kommer med sin rutin att bidra med mycket till sin gamla klubb, likväl nykomlingarna, Halmstad. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Henning Hauger i Elfsborg har rutin från både norska landslaget och Europacupspel.
3 av 6
Henning Hauger i Elfsborg har rutin från både norska landslaget och Europacupspel. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Spelaren alla ville ha – Ludwig Augustinsson har gjort väldigt bra för sig på försäsongen med IFK Göteborg.
4 av 6
Spelaren alla ville ha – Ludwig Augustinsson har gjort väldigt bra för sig på försäsongen med IFK Göteborg. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Moestafa El Kabir kommer att hitta helt rätt i offensiva Häcken.
5 av 6
Moestafa El Kabir kommer att hitta helt rätt i offensiva Häcken. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Daniel Amartey i Djurgården kan mycket väl bli årets överraskning i allsvenskan.
6 av 6
Daniel Amartey i Djurgården kan mycket väl bli årets överraskning i allsvenskan. - Foto: © Bildbyrån / BILDBYRÅN

Här är de bästa värvningarna i allsvenskan

Det svenska transferfönstret är fortfarande öppet – men det är inte mycket som tyder på att några spektakulära nyförvärv kommer att inhandlas i sista minuten för de allsvenska klubbarna. Därför passar Nyheter24 på att ranka de tio bästa inköpen i allsvenskan 2013.


Bubblare

Rawez Lawan, Norrköping.

Anders Wikström, Gefle.

Romario Pereira Sipiao, Kalmar.

Nabil Bahoui, AIK.

Fredrik Björk, Häcken.

Andreas Johansson, Djurgården.

10. Stefan Selakovic, Halmstad. Från ett lag i hjärtat till ett annat. "Sela" blev utsparkad från Blåvitt och fick återvända till Halmstad där han huserade, och vann skytteligan en gång och allsvenskan två gånger, mellan åren 1996 och 2001. Med sina 36 år på nacken kommer han och Michael Svensson tillföra välbehövlig rutin till nykomlingarna. 

9. Erik Johansson, Malmö. När allt i Gais sviktade var Johansson den enda som stod pall för trycket och trots allt gjorde en mycket bra säsong. Med 24-åringen i laget har MFF skaffat sig allsvenskans bollsäkraste mittförsvar.

8. Ludwig Augustinsson, Göteborg. Talangen som alla ville ha valde till slut Blåvitt. Augustinsson är urtypen för en modern ytterback med sin offensiva vilja och sin goda teknik. En framtida landslagsback.

7. Magnus Eriksson, Malmö. Tillsammans med Viktor Prodell bildade Eriksson ett av allsvenskans vassaste anfallspar i Åtvidaberg och han lär knappast göra någon besviken när han nu har återvänt till Sverige efter en misslyckad utlandssejour i belgiska Gent. En targetspelare som är oerhört vass i avsluten. Kan göra succé i MFF tillsammans med Tokelo Rantie på topp. 

6. Pablo Pinones-Arce, Öster. Humörspelaren Pinones-Arce är i sina bästa stunder en av de absolut bästa anfallarna i allsvenskan. Det gäller bara att han klarar av att hålla fokus i de småländska skogarna hos nykomlingen. Vann skytteligan i superettan förra säsongen. 

5. Tom Söderberg, Elfsborg. De svenska mästarna skickade ut 36-årige Andreas "Bjärsmyr har lagt på sig några kilo" Augustsson och ersatte honom med den elva år yngre Tom Söderberg. Söderberg tillhörde navet i den defensiv som tillät Häcken att släppa på dammarna framåt förra säsongen.

4. Henning Hauger, Elfsborg. Nyförvärvet från Hannover har gjort 28 landskamper för Norge och han har spelat Europacupspel i flera säsonger. Elfsborg tror att de har hittat sin ersättare till Oscar Hiljemark och att hans internationella vana ska betala av sig för klubben. Än har det sett lite ringrostigt ut men norrmannen lär bli en viktig kugge i Jörgen Lennartssons lag. 

3. Daniel Amartey, Djurgården. 18-åringen, som enligt managern Magnus Pehrsson har samma egenskaper som Yaya Touré och John Obi Mikel, har varit Dif:s kanske bästa spelare under försäsongen. Han är smart, brytningssäker och slår knappt bort en passning. Kan vara en blivande storstjärna. 

2. Mohamed Bangura, Elfsborg. Bang, Bangura var för dyr för AIK och då såg Elfsborg till att haffa honom på lån av Celtic under 2013. Ett smart val då han, åtminstone i AIK, glänste som allra mest i Europaspelet. En nummer tio bakom Lasse Nilsson eller Viktor Claesson som kommer bidra med spets till Elfsborg. 

1. Moestafa El Kabir, Häcken. El Kabir har en tuff uppgift att försöka axla förra säsongens skyttekung Waris Majeed i Häcken. Men allt talar för att han kommer att glänsa i ett lag som låter offensiven tala i matcherna. Hittar bara Rene Makondele och han varandra så kan silver bli till guld på västkusten den här säsongen. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!