Nanne Bergstrand, Kalmar FFs tränare sedan många år tillbaka, gläds över frustrationen på Guldfågeln Arena.
1 av 3
Nanne Bergstrand, Kalmar FFs tränare sedan många år tillbaka, gläds över frustrationen på Guldfågeln Arena. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Henrik Rydström blev under fjolårets säsong petad från startelvan.
2 av 3
Henrik Rydström blev under fjolårets säsong petad från startelvan. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Det återstår att se om Kalmar FF kan upprepa sitt guld från 2008.
3 av 3
Det återstår att se om Kalmar FF kan upprepa sitt guld från 2008. - Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Nanne: "Vi räddade många äktenskap kan jag säga"

Förra årets tiondeplats i allsvenska tabell gav Kalmar FF mycket att fundera på inför stundande säsong. Men tränaren Nanne Bergstrand menar också på att den dåliga säsongen inte bara förde dåligt med sig.


Kalmar FFs första matcher

31/3 17:30 Syrianska FC – Kalmar FF

7/4 17:30 Kalmar FF – BK Häcken 

När Nanne Bergstrand och Henrik Rydström äntrade scenen under upptaktsträffen för allsvenskan skickades det gliringar från tränaren till den erfarne mittfältaren. Under fjolårets säsong petades 37-åringen från startelvan, så här säger Bergstrand om det: 

– Han säger att han fick en chock, det är precis som när man vänjer av någon vid beroende. Man får göra det i etapper, det är precis vad vi gör med Henrik. 


"Om jag inte spelar, spelar inte Kalmar FF"

Rydström fick sig en rejäl tankeställare efter att ha blivit bänkad. 

– Jag har spelat allt under 18 år, sen gjorde man plötsligt inte det. Så man tänkte att om inte jag spelar, spelar inte Kalmar FF. Men så gjorde de det och publiken jublade. Sen gick jag till träningen efter och hade riktigt kul, även fast jag inte hade spelat från start.

Bergstrand ger ytterligare en törn till Rydström. 

– Henrik är en del av Roy Hodgson och Bob Houghton skola.

Rydström skrattar och kontrar: 

– Men nej, så gammal är jag väl inte.

"Räddat många äktenskap"

Dåligt resultat till trots tyckte Nanne Bergstrand ändå att säsongen förde något gott med sig. 

– Vi räddade många äktanskap kan jag säga. Det var nog många som gick till arenan och fick ut sin frustration och var snälla mot sina fruar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.