Måndag 19 Apr
Stockholm

Landslagsback återvänder Blåvitt

Högerbacken Adam Johansson förstärker IFK Göteborg.
1 av 3
Högerbacken Adam Johansson förstärker IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN
Johansson var ordinarie i Seattle Sounders men på grund av konkurrenssituationen och lönetaket avlöste klubben honom från hans kontrakt.
2 av 3
Johansson var ordinarie i Seattle Sounders men på grund av konkurrenssituationen och lönetaket avlöste klubben honom från hans kontrakt. Foto: Ap/SCANPIX
Adam Johansson har gjort 15 landskamper för Sverige.
3 av 3
Adam Johansson har gjort 15 landskamper för Sverige. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Bara dagar innan allsvenskan sätter igång slår IFK Göteborg till med en prestigevärvning. Efter ett år i Seattle Sounders väljer landslagsspelaren Adam Johansson, 30, att återvända hem till Kamratgården.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Adam Johansson

Klubbar: Västra Frölunda 2002–2004. IFK Göteborg 2005–2011. Seattle Sounders 2012. IFK Göteborg 2013–
A-lagsmatcher/mål i IFK Göteborg: 203/4. 
Landskamper: 15 stycken. 

GÖTEBORG. Inför förra säsongen valde Adam Johansson att lämna IFK Göteborg för Seattle Sounders i den amerikanska MLS-ligan. Där hade han en ordinarie plats och blev under hösten återigen uttagen till svenska landslaget av Erik Hamrén inför VM-kvalet mot Tyskland. Men förra veckan blev det klart att högerbacken inte fick fortsätta i klubben.

"Ser gärna att spelare som har varit utomlands kommer tillbaka"

Det öppnade för den gamla klubben IFK Göteborg som nu har skrivit på ett treårskontrakt med högerbacken. Blåvitts sportchef Håkan Mild är naturligtvis nöjd över den prestigefulla värvningen bara fem dagar innan premiärmatchen mot Häcken.

– Dels är Adam en väldigt duktig fotbollsspelare med ett stort IFK-hjärta. Dessutom ser vi gärna att spelare som varit utomlands kommer tillbaka till oss, säger han till IFK Göteborgs officiella hemsida.

Vill försöka ta tillbaka sin landslagsplats

Och för Johansson var det en lättnad att hitta en klubb så snabbt efter att han lämnade Seattle i söndags.

– Det känns riktigt bra och inspirerande, säger han till IFK Göteborgs hemsida och fortsätter:

– Sedan har alltid gått väldigt fort. Nu vill jag komma igång med träning och matcher. Jag kände i samband med landslagsuppdrag i januari och februari att formen var riktigt bra och jag ser verkligen fram emot att bidra i Blåvitt och att försöka ta tillbaka min landslagsplats, säger han till hemsidan

Kommentera
Kopiera länk
Dela