Onsdag 21 Apr
Stockholm

Hamad: "Jag kunde ha dragit till Ryssland eller Turkiet"

Hamad berättar för Nyheter24 att han hade möjligheten att gå till Ryssland eller Turkiet – men nobbade.
1 av 4
Hamad berättar för Nyheter24 att han hade möjligheten att gå till Ryssland eller Turkiet – men nobbade. Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
MFF:s stjärna vill vara säker när han bestämmer sig för att lämna för utlandet.
2 av 4
MFF:s stjärna vill vara säker när han bestämmer sig för att lämna för utlandet. Foto: © Bildbyrån / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mittfältaren har spelat fyra landskamper för Sverige men vill bli bofast i Erik Hamréns trupp: "Jag tänker på det nästan varje dag".
3 av 4
Mittfältaren har spelat fyra landskamper för Sverige men vill bli bofast i Erik Hamréns trupp: "Jag tänker på det nästan varje dag". Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Men först och främst vill Hamad föra Malmö FF till SM-guldet den här säsongen.
4 av 4
Men först och främst vill Hamad föra Malmö FF till SM-guldet den här säsongen. Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jiloan Hamad, 22, är en av de hetaste allsvenska spelarna just nu och flera utländska klubbar har ögonen på honom. Nu berättar han för Nyheter24 att han hade möjlighet att gå till klubbar i antingen Turkiet eller Ryssland – men att hans krav är större:
– Ska vara något extra om jag ska gå till de ligorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 tippar

1.

2. IFK Göteborg

3. Malmö FF

4. Elfsborg

5.

6.

7. Djurgården

8. IFK Norrköping

9.

10.

11. Gefle IF

12. Åtvidabergs FF

13. Mjällby AIF

14.

15.

16.

Resultat

1/2 DC United–Malmö FF 1–1

7/2 New York Red Bulls–Malmö FF 3-2

15/2  Malmö FF–Odense 3–1

24/2 Nordsjälland–Malmö FF 0–0

2/3 Malmö FF–Öster 1–1

10/3 IK Frej Täby–Malmö FF 0–2

16/3 Malmö FF–Gif Sundsvall 4–1

23/3 Malmö FF–Häcken 0–0

Trots att det bara var tränaren Rikard Norling av tränarna som trodde på Malmö FF som slutsegrare i allsvenskan 2013 tillhör Skåneklubben en av de stora favoriterna till SM-guldet när serien väl summeras i november. 

Då krävs det dock att MFF får behålla sina största stjärnor under sommaren. Den allra största profilen är också den som ryktena florerar mest kring – och han berättar nu att han har haft möjligheten att lämna klubben.

– Jag kunde ha dragit till Turkiet eller Ryssland. De ligorna är väl ingenting för mig kanske även om man aldrig ska säga aldrig, berättar MFF:s lagkapten Jiloan Hamad för Nyheter24 och fortsätter:

– Men de lagen som hörde av sig…det ska vara något extra om jag ska gå till de ligorna. Vad ska jag säga, det är väl England, Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland som gäller.

"Vill att de tror och satsar på mig"

Den 22-årige mittfältaren berättar att han vill vara noga med klubbvalet när han väl bestämmer sig för att flytta till de större ligorna. 

– Det som krävs är för mig, att jag ska känna att det här är det värt att lämna Malmö för, är att de tror och satsar på mig. Det är väl det viktigaste för mig, säger han samtidigt som han påpekar att han helst vill spela klart den här säsongen med MFF.

– Jag hoppas det. Jag hoppas att vi är med i guldracet som förra året och att vi kan gå hela vägen. Jag vill vara med hela vägen. Jag trivs jättebra i Malmö. Jag är 22 år och är lagkapten, jag njuter av varje match. Sedan vet man aldrig. Man har alltid högre mål och ambitioner så vi får se vad som händer. 

Ett av de högre målen för Hamad är att ta en ordinarie plats i det svenska landslaget. MFF-stjärnan, som har spelat två januariturnér, blev uttagen till "den riktiga" landslagstruppen för första gången i höstas mot England. Han blev dock petad i den trupp som är uttagen till VM-kvalmatchen mot Irland och träningslandskampen mot Slovakien.

Tänker du mycket på landslaget?

– Landslaget tänker jag på nästan varje dag. Jag hatar att jag inte är med där. Jag vill vara med och jag vet att jag kommer att kunna bidra med någonting. Jag vill inte bara vara med och sitta och kolla på, säger han och fortsätter:

– Fan, jag känner halva truppen som är med där. Jag håller en bra nivå och vet att jag lätt kommer att kunna vara med. Så det är bara att kriga på så hoppas jag att det kommer snart.

Har Hamrén eller Allbäck haft någon kontakt med dig?

– Nej, ingenting alltså. Sedan januariturnén har det inte varit någonting alls. Men jag vet ju att jag säkert är med i diskussionerna varje gång. Fan jag har ju spelat en massa U21-matcher. Jag tror att det är nästflest i historien, 28 stycken. Och 60 landskamper sammanlagt med pojk- och juniorlandslagen. Så landslaget har alltid varit en del av mitt liv. Jag hoppas att det fortsätter så.

Så det känns lite ovant nu att inte vara med?

– Det är det. Jag har aldrig haft semester under landslagsuppehållen på sommaren. Jag hoppas fortfarande att jag kommer att vara med landslaget. Det är lite ovant, det är en känsla som jag inte vill ha. 

På måndag inleder Malmö FF sitt allsvenska äventyr – och man gör det med några riktigt starka nyförvärv. Många anser att den förre Åtvidabergsspelaren Magnus Eriksson, 22, är den bästa värvningen av alla. 

– Det är ett bra nyförvärv. Han passar så bra in hos oss. Just att han kommer ner, hämtar boll, kan möta och slå den vidare. Hans roll och hans sätt att spela passar väldigt bra för Malmö FF, säger han om Eriksson, som tillsammans med Gais Erik Johansson och Gif Sundsvalls Emil Forsberg är nya för i år i MFF.

Men Hamad vill höja ett varningens finger för sydafrikanen Tokelo Rantie som gjorde tre mål på elva matcher i allsvenskan förra säsongen.

– Jag tror att han kommer bli det stora utropstecknet. De nämner inte ens honom i skytteligan men får han igång det så…den här killen är fantastisk, säger Hamad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela