Christoffer Andersson kramar om David Accam efter att han gjort 2-0.
1 av 10
Christoffer Andersson kramar om David Accam efter att han gjort 2-0. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
David Accam noterades för två mål i första matchen.
2 av 10
David Accam noterades för två mål i första matchen. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Helsingborg jublar. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Djurgårdens supportrar anländer till Olympia i Helsingborg.
6 av 10
Djurgårdens supportrar anländer till Olympia i Helsingborg. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Djurgårdens supportrar var på plats – och många till antalet.
7 av 10
Djurgårdens supportrar var på plats – och många till antalet. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
David Accam firas efter sina mål.
8 av 10
David Accam firas efter sina mål. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
David Accam.
9 av 10
David Accam. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Helsingborgssupportrarna hade klätt läktaren i flaggor och banners.
10 av 10
Helsingborgssupportrarna hade klätt läktaren i flaggor och banners. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Djurgården föll direkt: "Bitter och bedrövad"

Efter en "mardrömshalvlek" lyckades Djurgården aldrig komma ikapp Helsingborg – som höll ut och vann med 3-0.

"En svensk brasse"

19-årige Sam Larsson hyllas efter sin första match från start för IFK Göteborg.

Larsson spelade sin första match från start och noterades för ett mål och två assist när IFK slog Häcken med klara 3-0.

HELSINGBORG. Göteborg tvålade dit Häcken med 3-0 i sin premiärmatch.

Samma siffror blev det när Helsingborg besegrade Djurgården hemma på Olympia och nu har blåränderna inte vunnit en allsvensk premiär sedan 2009.

– Man är otroligt bitter och bedrövad över vår första halvlek. Det är en mardrömsstart vi får, konstaterade Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson till C More efter matchen.

"Helsingborg bättre laget"

Stor matchvinnare i Helsingborg blev tvåmålsskytten David AccamMattias Lindström inledde målskyttet genom att göra 1-0 efter blott fyra minuter. Accam gjorde sedan både 2-0 och 3-0 innan den första halvleken var över.

Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, säger Djurgårdens hemvändare Andreas Johansson till C More.

Tidigare under påskdagen premiärslog IFK Göteborg Häcken med 3-0 . Kalmar vann också med 3-0, borta mot Syrianska i Södertälje, efter att ha satt sista målet i minut 92.